Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Унікальні вироби «Фаберже» з Волині виставлять на аукціонах Європи

Нові вироби волинського майстра Анатолія Бойка.

Фото з архіву Анатолія БОЙКА.

Унікальні вироби «Фаберже» з Волині виставлять на аукціонах Європи

Майстер створив нові роботи з яєчних шкаралуп для допомоги ЗСУ

Майстер з Володимира Анатолій Бойко представив шість нових експонатів із яєчних шкаралуп, оздоблених кольоровими металами. Їх виставлять на аукціонах у Європі, щоб зібрати кошти для військових ЗСУ

Про це в коментарі «Суспільному Луцьк» розповів Анатолій Бойко.

Це вже третя партія витворів, котрі реалізують, щоб допомогти захисникам. Відомо, що серію робіт він вирішив продати, аби допомогли військовослужбовцям. Ці витвори Бойко реалізує через благодійний фонд «Культурний дипломат», учасником якого є сам, за кордоном.

Обробка металом по яєчній шкаралупі

Витвори змайстрованих у традиційній для майстра техніці «обробка металом по яєчній шкаралупі». «Волинський Фаберже» зауважив, що кожна композиція розташована на підставці з ювелірної смоли з бурштиновою крихтою.

За кошти, виручені з продажу його робіт, разом із благодійним фондом придбають найнеобхідніше, зокрема дрони, для бригад, котрі перебувають на «нульових» позиціях і захищають Україну.

У січні цього року Анатолій Бойко на прохання військових 14-ї окремої механізованої бригади виготовив гусяче яйце із зображенням дрона. Він оздобив його металом та бурштином.

Довідка про «Волинського Фаберже»

Анатолій Бойко народився 17 липня 1970 року в с.елі Буглів Лановецького району Тернопільської області. Закінчив Буглівську середню школу. У 1988 достроково закінчив Дубнівське професійне училище за професіями, різьбяр по дереву та художник дизайнер. Під час служби в армії 1988–1990 рр. під кінець служби отримав важке поранення в Нагірному Карабасі. Після лікування був звільнений в запас. У 1992 році по загостреннях наслідків поранення отримав 2 групу інвалідності. Відтоді почав займатися в мистецькому напрямку.

Митець отримав Всесвітній Орден Зірки «Кредо». У 2019 році він отримав звання почесного жителя міста Володимира. Його творчість визнали світовим надбанням людства. Техніка розпису металом по яєчній шкаралупі виявилася унікальною й досі невідомою в жодній країні.

Читайте також: Найближчий друг Джо Байдена зіграв на гітарі та заспівав в одному з підземних барів Києва (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel