
Реклама.
Мікрохвильова піч – швидке нагрівання та приготування в комфортних умовах
Серед великої кількості техніки для кухні особливу увагу потрібно приділити мікрохвильовим печам, які є базовими пристроями. З їх допомогою в основному роблять підігрів готових страв, але деякі намагаються приготувати щось унікальне та незвичайне. Виробники пропонують найпростіші моделі для нагріву, а також нові моделі з великим набором функцій.
Іноді деякі функції не потрібні, іноді, навпаки, мінімум можливостей є оптимальним рішенням. Ознайомитися з усіма варіантами можна за посиланням https://www.foxtrot.com.ua/ru/shop/mikrovolnovki.html, де є достатньо техніки під будь-які цілі та завдання. Мікрохвильові печі відрізняються об'ємом, зовнішнім виконанням, потужністю та набором функціональних можливостей.
Об'єм мікрохвильової печі
Один із критеріїв поділу пристроїв, адже під різні завдання потрібні різні обсяги:
- До 20 літрів. Цього достатньо для 1 чи 2 осіб. Можна розморозити напівфабрикати або розігріти їжу. Якщо потужність висока, можна приготувати щось з нуля або напівфабрикатів;
- До 25 літрів. Достатньо місткі моделі для 2-3 осіб. Деякі з них доповнюються функцією гриль, щоб надати страві хрусткої скоринки;
- До 40 літрів. Великі печі з великим функціоналом, а наявність конвекції робить із неї чудову альтернативу духовці.
Залежно від обсягу мікрохвильової печі формується остаточна вартість.
Способи управління
Виділяють кілька способів керування мікрохвильовками:
- механічне (використовується дві поворотні ручки, одна з яких задає потужність, а друга час роботи, найчастіше такий формат застосовується у бюджетних моделях);
- кнопкове (система кнопок дозволяє вибрати потрібні налаштування, включаючи вид страви, час та потужність нагріву);
- сенсорне (активація тієї чи іншої функції здійснюється шляхом торкання поверхні, а не натискання кнопки);
- комбіноване (піч оснащується кнопками та поворотною ручкою одночасно).
Популярністю користується сенсорна панель, адже її простіше доглядати.
Покриття камери
Усередині мікрохвильова піч може доповнюватися покриттям із емалі або нержавіючої сталі. Емаль є економічним варіантом, за відсутності додаткового покриття вона сильно зношуватиметься, відповідно за покриттям потрібно ретельно і постійно стежити.
Нержавіюча сталь стійка до зношування та корозії, часто таке покриття використовується там, де є функція гриль. Бажано при нагріванні страв використовувати кришку на тарілці, щоб у подальшому виключити зайві забруднення.
