Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Порошенко на Sky News розповів, хто має вести переговори з путіним і що треба для закінчення війни

Петро Порошенко.

Фото Європейська солідарність.

Порошенко на Sky News розповів, хто має вести переговори з путіним і що треба для закінчення війни

Петро Порошенко в ефірі телеканалу Sky News заявив, що найкращий переговорник з путіним – це Збройні Сили України. Він закликав союзників надати України необхідне озброєння і наголосив – без членства в НАТО закінчення війни не буде

Відповідаючи на запитання щодо ситуації на Харківщині, Порошенко сказав: «у путіна немає можливості захопити Харків через ефективні дії Збройних Сил України та ефективну підтримку, яку ми маємо від наших партнерів.  Ми маємо дуже складну ситуацію в Харкові, місто, цивільні обʼєкти щодня перебувають під обстрілами російської артилерії, ракет, авіаційних бомб і безпілотників. За минулу добу в Харкові загинули двоє мирних жителів, дев’ятеро отримали поранення», – розповів пʼятий Президент.  

«Але найскладніша ситуація на Харківщині у Вовчанську, звідки я повернувся позавчора. Я бачив на власні очі російські ракети, вогонь і дим. Це – російська тактика, коли росія атакує – це буде абсолютна пустеля. Не буде ні людей, ні будинків.  Це пустеля і пекло, яке росія влаштувала для українського народу. Попри це і сьогодні, і завтра, і завжди  Харків буде українським і європейським. Це – мій меседж путіну», – сказав Порошенко, інформує eurosolidarity. 

«Ніхто не хоче миру так, як ми, українці. Але мій головний меседж до вас полягає в тому, що перемога проти росії не буде остаточною без членства України в НАТО».
 

 Він також закликав Захід не вірити путіну: «ніколи я не вірив путіну. Моєю метою було зупинити наступ російських військ і виграти час для створення глобальної коаліції на підтримку України та зупинки росії, виграти час для створення Збройних Сил за новим стандартом НАТО, виграти час, щоб отримати для цього фінанси. Ми досягли цих цілей з 2014 року, а з 2015 року – санкцій проти росії. І це також дуже ефективний механізм, як урізати путіну можливість фінансувати війну», – вважає Порошенко. 

На запитання щодо можливості переговорів з росією Порошенко сказав: «на початку, коли всі нам давали від трьох днів, і росія захопить Київ, до двох тижнів, коли росія захопить Україну, ми зруйнували цей російський план. У нас є дуже ефективний переговорник з путіним. Я знаю як колишній міністр закордонних справ і як колишній президент, що це означає. І назва цього ефективного переговорника – Збройні Сили України. Наша стратегія буде саме такою. Україна виграє, а росія безсумнівно програє», – переконаний Порошенко. 

«Ніхто не хоче миру так, як ми, українці. Але мій головний меседж до вас полягає в тому, що перемога проти росії не буде остаточною без членства України в НАТО. Жоден мир, жодна стійка ситуація безпеки на континенті неможливі без членства України в НАТО.  І це ключовий елемент для переговорів, для миру, для перемоги», – резюмує Петро Порошенко. 

Реклама Google

Telegram Channel