Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Рятувальники знайшли вертоліт президента Ірану: «жодних ознак життя» не виявили

Гелікоптер із президентом Ірану Ебрагімом Раїсі зазнав катастрофи 19 травня.

Фотоколаж із сайту informator.ua.

Рятувальники знайшли вертоліт президента Ірану: «жодних ознак життя» не виявили

Іран, нагадаємо, підтримує у війні росію і надає їй «шахеди», якими путін атакує Україну

Гелікоптер із 63-річним президентом Ірану Ебрагімом Раїсі зазнав катастрофи у неділю.

Раїсі здійснював поїздку в іранській провінції Східний Азербайджан. Державне телебачення повідомило, що інцидент стався поблизу міста Джольфа, що на кордоні з Азербайджаном, приблизно за 600 км на північний захід від столиці Ірану Тегерана.

За даними державного телебачення, рятувальники намагалися дістатися до місця події, але їм завадили погані погодні умови в цьому районі. Повідомлялося про сильний дощ з вітром.

Раїсі перебував в Азербайджані у неділю зранку, де разом з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим урочисто відкрив дамбу. Ця дамба є третьою, яку обидві країни побудували на річці Аракс.

У вертольоті з президентом також були Сейєд Мохаммад-Алі Аль-Хашем, імам п'ятничної молитви в Тебрізі, і міністр закордонних справ Хоссейн Амірабдоллахян...

Рятувальники в понеділок знайшли гелікоптер, на борту якого перебували президент Ірану Ебрагім Раїсі, міністр закордонних справ країни та інші офіційні особи, який, ймовірно, розбився в гірській північно-західній частині Ірану напередодні.

Джерело: іранське агентство IRNA, Tasnim, АР із посиланням на голову Іранського товариства Червоного Півмісяця

Деталі: АР зазначає, що за словами голови Іранського товариства Червоного Півмісяця Піра Хоссейна Коліванда (Pir Hossein Kolivand), на світанку в понеділок рятувальники побачили гелікоптер з відстані близько 2 кілометрів.

На той час з моменту зникнення гелікоптера минуло 12 годин.

За даними ЗМІ, на місці аварії «жодних ознак життя» не виявили.

P.S. Іранське інформагентство Mehr повідомило вранці 20 травня, що президент Ірану і міністр закордонних справ країни загинули в результаті аварії вертольота 19 травня: «Президент Ірану Ібрагім Раїсі і міністр закордонних справ країни Хосейн Амір-Абдоллахіан загинули в результаті аварії вертольота, що сталася в неділю».

Читайте також: Волинські воїни влаштували оркам «братську могилу».

Реклама Google

Telegram Channel