Для тих, хто хоче стати класним кухарем
На базі КНЗ «Нововолинський центр професійної освіти» відбувся Всеукраїнський конкурс «Професія – кухар»
Це – другий (обласний) етап змагання фахової майстерності майбутніх кухарів.
Здобувачі освіти з цієї професії змагалися у знаннях, практичному умінні в приготуванні комплексного обіду згідно з шкільним меню.
Учасники готували страви відповідно до нового збірника рецептур Євгена Клопотенка. Завдання, яке ставили організатори, – виявити обдарованих молодих людей, підвищити інтерес до поглибленого опанування професійних навиків з метою популяризації використання новітніх технологій.
Компетентне журі оцінювало конкурсантів за смаком страв, дотриманням технологічного процесу, організацією робочого місця, використанням різних технік приготування, презентацією. Їх оцінювали також за тестуванням, яке допомогло виявити кращих знавців предметів теоретичної підготовки професії кухара.
Учасники конкурсу, переможці І етапу, учні десяти закладів професійної освіти Волині, виконуючи практичну частину завдання, працювали на сучасному обладнанні в лабораторії навчально-практичного центру сервісного обслуговування під наглядом компетентного жюрі.
Результатом конкурсу стало успішно виконане завдання всіма учасниками конкурсу, що свідчить про високу кваліфікацію майбутніх фахівців, та заслужена перемога найкращих. Ними стали Наталія Федорчук (Нововолинський центр професійної освіти), Іванна Кошель (Камінь – Каширське ВПУ), Ангеліна Зелінська (Колківський центр професійної освіти) та Павло Прокопенко (Луцьке ВПУ).
Всі учасники заходу отримали порцію позитиву, адже це був чудовий шанс продемонструвати свої кулінарні здібності, оцінити себе й заявити про себе.
Роксолана Вишневич
Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно! Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу Волинь ЗМІ
Читайте також: Директору школи з Волині, який захищає країну на фронті, передали безпілотники.