Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У громаду на Волині завітав «німець з ковельським серцем»

Міхаель завжди вболіває за місто Ковель. Важко перерахувати усі його добрі справи.

Фото: Фейсбук.

У громаду на Волині завітав «німець з ковельським серцем»

Ковель приймає делегацію з німецького міста-партнера Вальсроде

До волинського міста приїхали представник муніципалітету Торстен Нойберт Прейне, а також голова благодійного товариства «Допомога дітям Ковеля» Міхаель Хааке зі своїми колегами.

Про це інформують у Ковельській міській раді.

Це насичені дні – екскурсії, зустрічі, знайомства. Познайомили ближче наших партнерів з Ковельською громадою. Вони розуміють, з якими викликами українці зіштовхнулися через війну, і готові підтримувати нас в подальшому.

Учора гості поспілкувались з міським головою Ігорем Чайкою та його першим заступником Тарасом Яковлевим.

«Велике спасибі Вам, усій громаді Вальсроде, бургомістру Гельмі Шпьорінг за підтримку. Сьогодні нам важливо знати, що ми маємо до кого звернутися за допомогою у такий непростий для нашої країни час. Поки в нас є такі партнери - з нами завжди будуть віра і надія на перемогу», - зазначив Ігор Чайка.

Біль війни, біль українців мешканці Вальсроде також побачили на виставці світлин Максима Бурди, яка проходила торік у їх муніципалітеті. За їх словами, вони дуже прониклися через ці фото тим, що відбувається в Україні.

«Ми побували на Алеї, де поховані Герої, дуже велику ціну платить Україна у цій війні. Про це ми будемо розповідати в Німеччині. Попри все люди знаходять сили жити далі, об’єднуються навколо добрих справ. Надзвичайно вражає сердечність і щирість ковельчан», - сказав представник товариства «Допомога дітям України» Герхард Мартіні, який вперше у нас. 

Пан Торстен теж до цього не був в Україні і у Ковелі. Він каже, тепер глибше розуміє, що переживає наша держава, українці.

«Я відкрив для себе Ковель. Буду прагнути зі своєї сторони докладати зусиль, щоб ще більше нам вдалося реалізувати спільних ініціатив». 

Він повідомив, що Вальсроде подало заявку на участь у проєкті «Поліпшення цивільного захисту в муніципальному партнерстві з Україна 2024», що фінансується GIZ. Уже надійшла позитивна відповідь: Ковелю у цьому році нададуть два пакети допомоги «Діти та молодь». Йдеться про інвентар та усе необхідне для облаштування двох спортивних майданчиків на суму 120 тисяч євро.

«Німець з ковельським серцем», – так про Міхаеля говорять його колеги. Він завжди вболіває за місто Ковель. Важко перерахувати усі його добрі справи. Про них ми неодноразово розповідали. Це і велика кількість транспортних засобів, які отримав Ковель за час війни – пожежні машини, реанімобіль, бус для потреб людей з інвалідністю, навантажувач, а також генератори, десятки тон гуманітарної допомоги.

У цьому році вони відновлюють свою програму, що стосується оздоровлення молоді. І у Вальсроде поїде 17 дітей наших захисників на відпочинок.

Співпраця громад і надалі буде продовжуватись.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Громада на Волині отримала почесну відзнаку від військових.

Реклама Google

Telegram Channel