Курси НБУ $ 40.65 € 43.48
Загинув за місяць до 33-річчя: на будівлі гімназії відкрили пам’ятну дошку Герою з Волині

Вічна пам’ять Герою!

Фото: facebook.com.

Загинув за місяць до 33-річчя: на будівлі гімназії відкрили пам’ятну дошку Герою з Волині

23 травня в Україні відзначають День Героїв – борців за свободу та незалежність України

На жаль, новітня історія нашої держави пишеться кров’ю патріотів, відданих серцем своїй рідній землі дочок і синів. Дулібівський старостинський округ шанує і пам’ятає своїх Героїв, які віддали життя у боротьбі з російським окупантом. П’ять воїнів «на щиті» повернулися у села цього краю.

Про це повідомляє Турійська селищна рада.

В цей особливий день вшанування пам’яті усіх Героїв на будівлі Дулібівської гімназії відкрили пам’ятну дошку земляку Богдану Гороцюку.

Народився Богдан 23 квітня 1991 року в селі Туричани. У цьому мальовничому куточку пройшло його дитинство, юність. Після закінчення дев’яти класів дулібівської школи вступив у Володимир-Волинський сільськогосподарський технікум. Йому подобалось тихе розмірене сільське життя, робота хлібороба. Але доля склалася так, що обрав юнак військову службу. За покликом власного сумління в листопаді 2016 року став на захист країни, підписавши контракт. Проходив нелегку службу у формуваннях військ протиповітряної оборони. Він мріяв про Перемогу і мирне життя у рідній Волині з найдорожчими серцю людьми. Вдома його чекали дружина та двоє синочків, а також батьки та родина. Та війна обірвала його життя рівно за місяць до 33-річчя 23 березня нинішнього року. Від важких поранень у бою на Запоріжжі Богдан помер у лікарні.

Участь у відкритті меморіальної дошки взяли рідні загиблих захисників, педагоги та учні, земляки, староста, представники місцевої влади.

Присутні вшанували хвилиною мовчання Героїв-земляків Богдана Гороцюка, Івана Ващеню, Миколу Столярука, Артура Новосада, Сергія Касьяна та всіх захисників, які загинули, захищаючи Україну.

Чин освячення провів настоятель храму Казанської ікони Божої Матері.

До присутніх зернулися духовний наставник Сергій Кібаш, Турійський селищний голова Олексій Безсмертний, староста Тетяна Чайка, директорка гімназії Вікторія Радобенко. З їхніх вуст було сказано багато теплих добрих слів про Богдана, вірного і мужнього сина своєї країни, звучали слова вдячності рідним загиблих воїнів, заклики берегти пам’ять про новітніх Героїв і побажання миру у нашій багатостраждальній країні.

Вічна пам’ять і шана загиблому воїну Богдану та всім Героям України!

 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Ветеран з Волині втілив мрію побратима, який втратив зір на фронті.

Реклама Google

Telegram Channel