Курси НБУ $ 41.44 € 43.86
Як за три дні приготувати квашену капусту

«Буде і смачнюща, і – хрумка!»

Фотоколаж із сайту klopotenko.com.

Як за три дні приготувати квашену капусту

Ферментація – це частина українських кулінарних традицій

Наші бабусі, може, і не знали такого модного слова «пробіотики», але точно знали, як заквасити смачнющу хрумку капусту.

Взагалі, ферментація – це нормальна частина української культури. Особливо, коли пора робити запаси на зиму (тобто, десь от зараз).

Що треба для ферментованої капусти: трилітрова банка, велика капустина (2,5 кг), 1 морква, 2 ст. л. солі (не йодованої).

Все, отак просто.

Реклама Google

Що робити:

• Пошаткувати тоненько капусту (ножем або на тертці). 
• Натерти моркву, змішати їх, додати сіль. 
• Перемішати все руками (але не віджимати, якщо хочете саме хрумку капусту). 
• Щільно і по вінця набивайте все у банку.
• Залиште капусту ферментуватися у теплому місці. За день–два вона пустить сік, тому варто під банку поставити глибоку миску чи тарілку. 
• Накривати банку не потрібно. 
• Три дні очікування – і хрумка ферментована капуста готова. 

Зберігати її потім треба в холодильнику, два–три тижні.

Євген КЛОПОТЕНКО, шеф-кухар, ресторатор, блогер, громадський активіст.

Читайте також: Чим замінити майонез у салатах.

Telegram Channel