6 продуктів, які категорично не можна розігрівати в мікрохвильовці
Бо призведуть до вибуху й вогню
Мікрохвильова піч уже давно стала звичною майже на кожній кухні. Проте, виявляється, що в ній не все можна розігрівати, оскільки є перелік продуктів, які негативно реагують на мікрохвильове випромінювання.
Деякі продукти можуть зіпсувати техніку, а деякі – нашкодити здоров’ю, оскільки зіпсують продукти, повідомляє «24 канал» із посиланням на Eating Well.
Сирі яйця
Не можна класти сирі яйця в мікрохвильовку. Яйце зі шкаралупою може вибухнути й забруднити всю техніку, навіть пошкодити в деяких випадках прилад. Їх можна розігрівати лише без шкаралупи.
Грудне молоко
Мікрохвильова піч не розподіляє тепло рівномірно, тож молоко може бути теплим та дуже гарячим в окремих місцях. Найкраще гріти молоко 1 – 2 хвилини в гарячій воді з-під крана.
Перець чилі
Цей перець має в своєму складі вибухонебезпечний елемент – капсаїцин. Якщо його покласти під прямі електромагнітні промені, він почне диміти й може навіть загорітися, а дим та вогонь від перцю можуть обпекти шкіру.
Вода
Багато з нас вдаються до нагрівання води в мікрохвильовці, втім кажуть, найбільше опіків виникало саме після нагрівання води в приладі. Електромагнітні хвилі сильно нагрівають воду, що може призвести до кипіння чи навіть вибуху посудини.
Соуси
Різноманітні соуси призводять до «харчового» вибуху продукту, який заплямує увесь девайс. Краще розігрівати соуси на плиті, перемішуючи.
Морква
Сирі неочищені овочі є потенційно небезпечними для мікрохвильової печі. Якщо морква погано очищена, то бруд із ґрунту призведе до іскри в приладі.
Читайте також: Як приготувати вдома хліб із хрумкою скоринкою.