ДИВА ПРИРОДИ: може, фіолетова морква корисніша?
«Завітавши нещодавно на обійстя односельчанки Мілентини Жердецької, довідалась, що в неї цьогоріч виріс урожай дивної моркви...
«Завітавши нещодавно на обійстя односельчанки Мілентини Жердецької, довідалась, що в неї цьогоріч виріс урожай дивної моркви.
Навесні сіяла на грядці насіння з пакетика, на якому значилось: морква сорту «Шантоне», досить відомого тепер волинянам. Ще коли молоді морквинки проривала, то дивувалася, що вони чомусь не жовтуваті, а світло-лілові. А ось тепер, викопуючи, побачила, що морква не оранжева, як повинно бути згідно з написом на пакетику, а темно-фіолетова, здаля – майже чорна. Хоча має смак і запах звичайної моркви. І листя у неї, як у звичайної – зелене. Ось такі дива. «І з чого б це?» – дивується сільська господиня, показуючи мені чудо-морквини», розповіла про дивовижу наша читачка Галина Зелінська із с. Суховоля Луцького району.
Від редакції. На жаль, ми також не знаємо, чому морква (яку, до речі, авторка продемонструвала нам у редакції і то була не скорцена) виросла фіолетовою, темнішою від столового буряка. Може, то новий сорт якийсь, що випадково потрапив до традиційного пакетика? Якщо хтось із читачів більше знає про фіолетову моркву – просимо відгукнутися.
Навесні сіяла на грядці насіння з пакетика, на якому значилось: морква сорту «Шантоне», досить відомого тепер волинянам. Ще коли молоді морквинки проривала, то дивувалася, що вони чомусь не жовтуваті, а світло-лілові. А ось тепер, викопуючи, побачила, що морква не оранжева, як повинно бути згідно з написом на пакетику, а темно-фіолетова, здаля – майже чорна. Хоча має смак і запах звичайної моркви. І листя у неї, як у звичайної – зелене. Ось такі дива. «І з чого б це?» – дивується сільська господиня, показуючи мені чудо-морквини», розповіла про дивовижу наша читачка Галина Зелінська із с. Суховоля Луцького району.
Від редакції. На жаль, ми також не знаємо, чому морква (яку, до речі, авторка продемонструвала нам у редакції і то була не скорцена) виросла фіолетовою, темнішою від столового буряка. Може, то новий сорт якийсь, що випадково потрапив до традиційного пакетика? Якщо хтось із читачів більше знає про фіолетову моркву – просимо відгукнутися.