Курси НБУ $ 41.51 € 48.65

ВИ ЗАПИТУВАЛИ: рецепт яблучного оцту за Джарвісом

Корисний і лікувальний продукт можна виготовити навіть із яблучних вижимок, які залишаються після отримання соку...

Корисний і лікувальний продукт можна виготовити навіть із яблучних вижимок, які залишаються після отримання соку.

Вижимки скласти у посудину із широким горлом і залити теплою, попередньо перекип’яченою водою із розрахунку 0,5 літра води на 400 г вижимок. На кожен літр води додати 100 г цукру, 10 г дріжджів, 20 г сухого чорного хліба. Накрити марлею, тримати у темному місці при кімнатній температурі 10 днів, щоденно помішуючи 2—3 рази дерев’яною ложкою.
Через 10 днів процідити і на кожен літр рідини додати ще 50—100 грамів цукру. Накрити марлею і тримати 40—60 днів у темному місці, доки оцет не стане прозорим. З допомогою шланга (щоб не зачепити осад) перелити у банку, відфільтрувати через вісім шарів марлі, розлити у пляшки і герметично закупорити. При дотриманні технології виготовлення і зберігання яблучний оцет може бути придатний 3—4 роки.
Telegram Channel