Понад 40 видів хлібобулочних виробів випікають на Володимир-Волинському хлібозаводі...
Понад 40 видів хлібобулочних виробів випікають на Володимир-Волинському хлібозаводі. Запашний аромат, який, здається, оповив вулицю Луцьку навколо території хлібозаводу, вабить здалеку. На презентацію продукції підприємства прийшли мер міста Петро Саганюк, депутат обласної ради, директор школи-інтернату для дітей-сиріт Валентин Вірковський, підприємці, представники торгівлі. Директор Наталія Поліщук розповіла про історію заводу, його досягнення і проблеми. — Продукцію виготовляємо за традиційною класичною технологією. Використовуємо лише доброякісну сировину, без хімічних консервантів, розрихлювачів і добавок. Понад 90 відсотків щоденного обсягу виробів — це хліб масового споживання: “зимнівський”, “світязький”, “заварний”. Із пшеничного борошна — хліб “запашний”, “збручанський”, батони, плетінки. В широкому асортименті представлені високопоживні здобні вироби, — розповідала завідуюча лабораторією Світлана Скиць. На заводі дбають і про людей, які потребують спеціального харчування. Випікається хліб висівковий, багатий на необхідні для організму мікроелементи та натуральні вітаміни групи “В”. Для хворих на діабет та ожиріння — “білково-пшеничний”. Для гурманів печуть хліб “сонячний” — з пшеничного борошна, який містить насіння соняшника та екстракт житнього солоду. Багатий асортимент виробів, призначених для дитячого харчування. Серед найулюбленіших у володимирської дітвори — “плюшка волинська”, калачики і рулетики, булочки, ріжки горіхові. Смакують і новинки — пиріжки “студентські” з капустою, сиром, повидлом, ціна на які доступна, а також кондитерські вироби. Для урочистих подій майстрині хлібозаводу випікають на замовлення святкові та весільні короваї. Нещодавно почали випускати смачні здобні сухарі, а для кулінарних потреб — панірувальні. Кожна партія сировини, напівфабрикатів, продукції проходить лабораторну перевірку. У 2003 році лабораторія підприємства успішно пройшла державну акредитацію. Працює і зернова лабораторія. В умовах жорсткої конкуренції хлібозавод впевнено почувається на ринку хліба. Постійно бере участь у виставках, ярмарках в місті, обласному центрі, в столиці, за кордоном. Директор підприємства звернулася до міської влади з проханням посприяти в отриманні дозволу хоча б раз у тиждень возити машину хлібобулочних виробів до Польщі. Там наш хліб знають, люблять і миттєво розкуповують. Стривожена Наталія Іванівна Поліщук черговим зростанням цін на борошно. Адже після жнив вони зросли у два з половиною рази. Це змушує піднімати роздрібні ціни. Та все ж володимирський хліб залишається найдешевшим в області. Свою вдячність за співпрацю, побажання щодо поставок окремих видів продукції висловили підприємці Олена Ситник, Надія Симчук, Людмила Мартинович, заступник директора фірми “Грабович” Василь Давидюк. На виставці була також представлена продукція львівської пекарні “Добрий хліб”, з якою завод планує співпрацювати. Ірина НАДЮКОВА.