Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ДРАМА НА ЛУЦЬКОМУ СТАДІОНІ

Трибуни скандували: «Гол!». Володимир Гащин на 41-й хвилині матчу «Волині» з маріупольським «Іллічівцем» з пенальті встановив рівновагу. Усі дивились на ворота суперників, у яких м’яч затріпотів у сітці. А в цей час біля протилежних воріт лежав без свідомості голкіпер нашої команди Олександр Гуменюк. На поле виїхала карета «швидкої допомоги»...

НІЧИЯ, ЯКА РОЗЧАРУВАЛА БОЛІЛЬНИКІВ
«Волинь» (Луцьк) — «Іллічівець» (Маріуполь). 2:2 (1:2). Луцьк. Стадіон «Авангард». 17 липня. Сонячно. 28 градусів. 7000 глядачів. Судді А.Шандор — 8,5; О.Бриндза — 8,6; Ю.Дерев’янко — 8,6 (усі — Львів). Делегат ФФУ Олександр Тютюн (Фастів).
«Волинь»: Гуменюк (Нестеренко, 41), Панас (Комзюк, 23), Розгон, Поляков-к, Волосянко, Гончаренко, Сачко, Гащин, Федюков, Ісмаілов, Кривий (Балицький, 31). Тренер Віталій Кварцяний.
«Іллічівець»: Тарахтій, Дірявка-к, Анікеєв, Кінікевич (Єсин,69), Гунчак, Головко, Мальцев (Бойко, 46), Сахаров, Конюшенко, Кривошеєнко, Бабич. Тренер Микола Павлов.
Голи забили: Сахаров (18), Гащин (41, з пенальті), Гунчак (45), Ісмаілов (61).
Попереджені: Конюшенко (40), Бойко (85).
Після нищівної поразки у першому турі ХІІІ чемпіонату України з футболу серед команд вищої ліги від чемпіонів — динамівців Києва (1:5) — прихильники «Волині» сподівались, що у поєдинку з «Іллічівцем» лучани подарують їм перемогу. Тим більше, що наші земляки вже вигравали у цього суперника 16 березня ц.р. з рахунком 2:1 на своєму полі.
Три очки вкрай були необхідні волинянам і тому, що сьогодні, 19 липня, головному тренерові луцької «Волині» виповнюється 50 років, і успіх був би чудовим подарунком наставникові і віце-президентові футбольного клубу до його ювілею. На жаль, надії глядачів не виправдались. При такій грі, яку продемонстрували у четвер господарі, можна цілком бути задоволеним і нічиєю.
Не та нині «Волинь», що у минулому році, тим більше у своїх «зіркових» матчах проти «Шахтаря», «Динамо», донецького «Металурга», «Карпат» (у гостях). Здається, і змін значних у складі не відбулось, і поповнення прийшло досить досвідчене та імените, а ось поки що єдиного збалансованого колективу, в якому були б взаєморозуміння, узгодженість, взаємопідстраховка, не відчувається. Зрозуміло, з часом усе це набудеться, але ж сезон набирає обертів, суперники здобувають очки... Одне слово, тренерам є над чим працювати, щоб лучан знову побоювались і остерігались грізні суперники.
Щодо звітної гри, то гострі моменти по черзі виникали то біля одних, то біля інших воріт. Жоден з суперників не мав значної ні ігрової, ні територіальної переваги. На 6-ій хвилині Гуменюк невдало кулаками вибив м’яча, але гості не добили його в сітку. Через хвилину Гащин пробив метрів з 25, однак м’яч пролетів поруч зі штангою На 10-й хвилині Гончаренко вибив м’яч майже з лінії своїх воріт, і тут же удар Ісмаілова парирував голкіпер Тарахтій.
Фатальною для лучан стала 18-а хвилина, коли центральні захисники недбало вибили перед собою м’яч на Сахарова, і той з лінії штрафного майданчика увігнав його у нижній кут. Після цього гості ще декілька разів загрожували воротам волинян, але безпомилково діяв Гуменюк.
Драматичні події виникли у зустрічі на 41-й хвилині. Неподалік своїх воріт захисник «Іллічівця» руками звалив на землю Розгона — безперечний пенальті. Гащин гарматним ударом з 11-метрової позначки послав м’яч у сітку. І в цю мить глядачі, гравці, тренери побачили, що на газоні у своєму штрафному майданчику без свідомості лежить голкіпер «Волині» Гуменюк. «Швидка допомога», яка виїхала на футбольне поле, на ноші повантажила Олександра в автомобіль і доставила в міську клінічну лікарню. Місце Гуменюка, якому ймовірно далась взнаки травма, завдана Олексієм Бєліком у грі лучан з «Шахтарем» у Донецьку 17 травня, зайняв Нестеренко. І так сталось, що перший удар у ствір його воріт виявився результативним. Роман не встиг ще як слід розім’ятись, як після удару Гунчака йому довелось виймати м’яч з сітки — 1:2.
На 50-й хвилині рахунок міг стати 3:1 і доля поєдинку була б, очевидно, вирішена. Проте господарів виручив Нестеренко, який блискуче зреагував на удар з близької відстані Бабича. А після цього гостріше і активніше заграли лучани. Вдало увійшов у гру новобранець Балицький, і в півзахисті , і в обороні встигав діяти Федюков, нестримно рвались до воріт суперника Гащин та Ісмаілов. Останній дует і провів комбінацію, котра закінчилась голом. Володимир вдало обвів на лівому фланзі двох захисників маріупольців і зробив передачу на дальню штангу. Невисокий Фарух переграв на «другому поверсі» суперників і головою послав м’яч у «дев’ятку».
Після цього обидва суперники мали принаймні ще по дві гольові нагоди, щоб вийти вперед, однак не скористались ними. Щоправда, одну атаку на 89-й хвилині гості завершили влучним ударом. Та на післяматчевій прес-конференції Микола Павлов відверто зізнався, що суддям було видніше, які зафіксували у форварда «Іллічівця» положення «поза грою» і не зарахували гол. Наставник гостей відзначив також, що задоволений нічийним результатом, хоч, якби фортуна була на боці іллічівців, вони могли б зіграти успішніше.
Щодо тренера лучан Віталія Кварцяного, то він вкотре шокував журналістів своєю невитриманістю. На прохання прокоментувати звітний матч він відповів: «Оцінки гри немає». На запитання: чому «Волинь» проти посередньої команди виставила на своєму полі одного чистого форварда (Сачка — прим. автора), розлючений Віталій Кварцяний відповів: «Якщо ви бачили у нашому складі лише одного нападаючого, то з вами немає про що говорити...» Після цього наставник команди покинув зал прес-конференції. Розчаровані таким фіналом журналісти так і не встигли привітати головного тренера з 50-річним ювілеєм, побажати йому взаєморозуміння і доброзичливості.
Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ.
На фото: Олександр ГУМЕНЮК.
Telegram Channel