Курси НБУ $ 39.23 € 42.44

ТРЕНЕР ВІДЗНАЧИВ ПЕРЕМОГУ ГОПАКОМ

Після перемоги луцької "Освіти" над лідером чемпіонату луганською "Сєверодончанкою" волинські волейболістки кинулись обціловувати свого наставника, а він на радощах протанцював глядачам гопака...

У тринадцятому передостанньому турі першого етапу чемпіонату України з волейболу серед чоловічих команд вищої ліги “Лучеськ-Підшипник” приймав на своєму майданчику київський клуб “Динамо-Академія”. Волинянам, щоб зберегти за собою місце у цьому ешелоні українського волейболу, вкрай необхідно було добитись двох перемог. І це завдання здавалось цілком реальним, оскільки суперник лучан далеко не найсильніший колектив ліги.
У перших двох партіях суботньої зустрічі на майданчику обласної ДЮСШ точилась рівна боротьба до того часу, поки суперники набирали по 20 очок. А потім кияни, зіпсувавши по три подачі, програли спочатку перший сет — 22:25, а згодом і другий — 21:25. На жаль, добившись успіху, тренер “Лучеська” Ігор Рясик не помітив, що ветерани команди надто втомились і їм варто дати хоча б одну партію перепочити. На полі продовжували перебувати Ігор Іванків, Валентин Ковалів, Микола Карзов, Ігор Тартаковський.
Як результат, у третій партії господарі почали поступово здавати позиції і в підсумку зазнали поразки — 21:25. А у четвертому сеті гравці “Лучеська” були безпомічними. Кияни, як кажуть, буквально поклали їх на обидві лопатки — 25:15. Ще більш безпорадними були волиняни у п’ятій вирішальній партії. Висловлюючись футбольною термінологією, гра відбувалась в одні ворота. У підсумку господарі зазнали нищівної поразки — 5:15, а разом з тим програли і весь матч — 2:3.
У недільній, повторній зустрічі волейболісти “Лучеська” намагались чинити суперникам опір у кожному сеті, однак не зуміли виграти жодного. У підсумку — “суха” поразка — 0:3 (25:27, 30:32, 22:25).
За подібним сценарієм, як і перша гра між чоловічими командами, відбувалась у цьому ж залі через три години зустріч жіночих клубів “Освіта-Волинь” і “Сєверодончанка”. Це був останній тур першого етапу, в якому лідирують саме ці колективи. Нагадаємо, що ці суперники уже двічі зустрічались між собою і в обох поєдинках волейболістки з Луганщини перемагали — 3:0 і 3:1.
І ось у Луцьку у господарок з’явився шанс взяти реванш. Перший сет волинянки виграли з рахунком 25:17, а другий ще більш переконливо — 25:14. А потім гості, наче оговтавшись, взяли верх у наступних двох партіях — 25:19 і 25:17. Усе вирішилось у п’ятій партії, в якій вихованки заслуженого тренера України Богуслава Галицького перемогли з результатом 15:12. Після закінчення гри волейболістки кинулись обціловувати свого наставника, а він на радощах протанцював глядачам гопака.
У повторному поєдинку дівчата з “Освіти” переграли “Сєверодончанку” у трьох партіях — 25:21, 25:23, 25:13.
Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ.
Telegram Channel