Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

’ВОЛИНЬ’: СТАВКА НА ’ФУТБОЛЬНИХ ВАРЯГІВ’?

Говорячи про селекційну роботу у київському “Динамо”, де робиться ставка на закордонних футболістів, слід сказати, що подібним шляхом вирішив іти і тренерський штаб луцької “Волині”...

Офіційно футбольний сезон 2004 року в Україні відкрився третього березня повторним матчем 1/16 розіграшу Кубка УЄФА у Дніпропетровську між “Дніпром” і французьким “Марселем” (0:0). Внутрішній чемпіонат країни стартує у неділю, 14 березня. А в проміжку між цими подіями у минулу суботу пройшли перші два півфінальних матчі Кубка України —2003—2004 років.
“Дніпро” (Дніпропетровськ) — “Динамо” (Київ) — 2:0. Результат цього поєдинку дехто може вважати несподіваним. До півфіналу столичні футболісти не пропустили у свої ворота жодного м’яча. В 1/32 виграли у “Вуглика” з Димитрова — 7:0, в 1/16 — у ФК “Миколаїв” — 6:0, в 1/8 — у луцької “Волині” — 1:0, в 1/4 — двічі взяли верх над маріупольським “Іллічівцем” —8:0 і 1:0.
І ось за крок до фіналу механізм столичного клубу не спрацював. У першому таймі Руслан Костишин , а у другому — Олександр Рикун примусили капітулювати гостей. Не слід невдачу динамівців “списувати” на травми семи гравців. Нині у складі киян стільки назбирано по світу висококласних футболістів, що можна виступати у вищій лізі українського чемпіонату двома, а то і трьома командами.
У Дніпропетровську ж місцеві болільники і тисячі телеглядачів не побачили у діях киян ні технічної, ні тактичної, ні функціональної переваги над суперником, хоч коментатор намагався представити команду гостей як гранда українського футболу. Симпатичний клуб Євгена Кучеревського цілком заслужено поклав “гранда” на обидві лопатки, довівши, що українські гравці не слабші від зірок, привезених з полів Бразилії, Румунії, Болгарії, Сербії та інших держав.
“Чорноморець” (Одеса) — “Шахтар” (Донецьк) — 0:1.
Якщо гра “Дніпро” — “Динамо” не викликала особливого ажіотажу серед глядачів, то в Одесі на стадіоні зібралось понад 20 тисяч уболівальників. Після того, як “Чорноморець” очолив відомий фахівець Семен Альтман, до речі, колишній воротар “Волині”, то команда увійшла до лідерів українського футболу. Однак за класом гри одесити поки що не можуть гідно конкурувати з гірниками. Незважаючи на шалену підтримку темпераментних своїх фанатів, “моряки” поступились “Шахтарю”. Переможний гол у гостей забив на 57-ій хвилині матчу румунський легіонер захисник Флавіуш Стойкан.
Зустрічі-відповіді півфінальних поєдинків відбудуться 21 квітня у Києві і Донецьку.
***
Говорячи про селекційну роботу у київському “Динамо”, де робиться ставка на закордонних футболістів, слід сказати, що подібним шляхом вирішив іти і тренерський штаб луцької “Волині”.
У підбір кадрів до складу столичного клубу ніхто, крім динамівських босів, не втручається. Комплектація волинського клубу є теж виключно прерогативою тренерської ланки команди. Але, маючи негативні приклади формування варягами клубів у Тернополі, Шепетівці, Запоріжжі, Львові, не можемо зрозуміти, чому подібний курс взято і у Луцьку.
Оскільки керівництво “Волині” офіційно ще не оприлюднило список новачків колективу, то, зважаючи на інтерес прихильників команди, скористаємось останньою інформацією всеукраїнської спортивної газети “Команда”. У ній, зокрема, повідомляється, що “Волинь” у другому колі розраховує на допомогу гравців з Росії і Грузії, Білорусі і Естонії, Швейцарії і Польщі, Сербії і Хорватії. А якщо вважати, що з минулого року у складі волинян залишились азербайджанці, нігерієць, камерунець, то українцям з різних регіонів місця в “основі” не залишиться. Що вже говорити про місцевих вихованців волинського футболу?
А чи потрібна Волині така збірна команда?
Микола
РОМАНЧУК.
Telegram Channel