Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ВОЛЕЙБОЛ: ТЕПЕР БОРОТЬБА ЗА МЕДАЛІ

Чемпіонат України з волейболу серед жіночих команд вищої ліги вийшов на фінішну пряму. Нагадаємо, що в одному з півфіналів зустрічаються “Освіта-Волинь”(Луцьк) — “Керкінітіда” (Євпаторія)...

Чемпіонат України з волейболу серед жіночих команд вищої ліги вийшов на фінішну пряму. Нині чотири кращі клуби визначають призерів цього турніру. Нагадаємо, що в одному півфіналі зустрічаються “Освіта-Волинь” (Луцьк)—“Керкінітіда” (Євпаторія), у другому — “Сєверодончанка” (Луганська область)—“Рось-Університет” (Біла Церква). Суперниці грають по два матчі вдома і у гостях до трьох перемог.
У минулі вихідні лучанки в залі обласної ДЮСШ двічі мірялись силами з кримчанами. Перший сет досить несподівано закінчився повним провалом господарок, про що красномовно свідчить розгромний рахунок — 14:25. А ось у наступних трьох партіях вихованки заслуженого тренера України Богуслава Галицького зуміли красиво довести свою перевагу над волейболістками з Євпаторії — 25:20, 25:22 і 25:20.
Наступного дня наставник “Освіти” знову виставив на майданчик свій бойовий склад: Юлія Деркач, Вікторія Чепель, Тетяна Поліщук, Ганна Довгополюк, Інна Молодцова, Тетяна Чергінець (капітан), Тетяна Чахрайчук (ліберо). Знову, як і в суботньому поєдинку, кримчанки виграли перший сет — 25:21, а у другому господарки взяли реванш — 25:22.
Початок третьої партії був приголомшливим для лучанок — дебют вони програли з рахунком 1:10. Надалі господарки намагались наздогнати суперниць, однак це їм не вдалось — 20:25. У четвертому сеті волейболістки “Освіти”, як і у попередніх, не зуміли нічого протиставити атакам Ольги Лизогубенко (№ 7) з “Керкінітіди” і вона очко за очком приносила до активу своєї команди. У підсумку гості, щоправда, не без допомоги дещо упередженого суддівства і у четвертій партії добились успіху — 25:22.
Вигравши по одній зустрічі з однаковим рахунком 3:1, у наступну суботу і неділю суперниці двічі поміряються силами між собою у Євпаторії. В іншій парі “Сєверодончанка” двічі на своєму полі перемогла “Рось-Університет” — 3:1 і 3:2.
Telegram Channel