Курси НБУ $ 39.57 € 42.12

ДОБРІ СПРАВИ: Василеві чорнобривці квітуватимуть і за кордоном

Про скульптора-монументаліста і художника Василя Рижука наша газета писала вже не раз...

Про скульптора-монументаліста і художника Василя Рижука наша газета писала вже не раз... Адже має незвичне для чоловіка хобі — вирощує квіти. Причім не на присадибній ділянці чи дачі, а на «нічийній» землі. Скрізь, де тільки знаходить вільний шматочок — на узбіччях автомагістралей, біля шкіл, закладів охорони здоров’я, інших державних установ. Таким чином втілює свою мрію — засіяти землю квітами. І, як каже, працює для цього. Розсилає, розвозить особисто мішки з насінням в усі області України.
А нещодавно його бачили у Києві на майдані Незалежності. Виступав на вічі пам’яті Небесної сотні… і роздавав насіння чорнобривців. А оскільки там були не лише українці, а й приїжджі з-за кордону, то роз’яснював, як звучить назва цієї квітки іншими мовами. Відтепер, переконаний пан Василь, його чорнобривці цвістимуть не лише в Україні, а й у Польщі, Вірменії…
До речі, цьогоріч він засіяв ними уже три кілометри неугідь. А вздовж автомагістралі, що веде до Рівного, висадив ще й соняшники. Ці квіткові композиції волинянин присвятив пам’яті Небесної сотні, наших співгромадян, які загинули під час бійні в дні протестів проти влади Віктора Януковича.
Telegram Channel