Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ТРИ ПУТІВКИ НА СВІТОВИЙ ЧЕМПІОНАТ

У Євпаторії проходив чемпіонат і першість України з легкоатлетичного кросу та спортивної ходьби. Успішно виступили на цих змаганнях волиняни...

У Євпаторії проходив чемпіонат і першість України з легкоатлетичного кросу та спортивної ходьби. Успішно виступили на цих змаганнях волиняни.
Так, кросмен Віталій Шафар, який представляє спортивні товариства “Динамо” та “Україна” (тренер Володимир Рудюк), посів друге місце на дистанції 12 кілометрів серед дорослих. Олександр Борисюк із Любешівського району був четвертим серед юніорів на дистанції 8000 метрів.
На змаганнях зі спортивної ходьби Іван Луцик (Камінь-Каширський район, ФСТ “Спартак”—“Динамо”) посів третє місце на дистанції 20 км, а спартаківка з Любомля Надія Прокопук була також третьою серед дорослих на цій же дистанції. Тренують спортсменів Микола Калитка і Володимир Яловик.
Ольга Процик та Сергій Чхань першими фінішували у своїх вікових групах на дистанціях відповідно 5 та 10 км, а Ніна Ковальчук показала другий результат на 10-кілометрівці серед юніорок. Ці спортсмени представляють Любешівський район, ФСТ “Колос” та Міністерство освіти і науки України, а тренує їх подружжя Степан і Валентина Борисюки. А Юрій Русюк з Горохівського району (тренер Леонід Мізернюк) став бронзовим призером на дистанції 10 км серед юнаків. У загальнокомандному заліку збірна Волині посіла перше місце. За підсумками цих змагань у Кубку світу з спортивної ходьби, розіграш якого проходитиме 1—3 травня в Німеччині, візьмуть участь Надія Прокопук, Ніна Ковальчук і Сергій Чхань.
Telegram Channel