Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

’ВОЛИНЬ’ ПЕРЕМОГЛА ’КАРПАТИ’!

До матчу у Львові лучани лишались єдиним клубом у вищій лізі, який у нинішньому чемпіонаті зазнав поразок в усіх дев’яти “виїзних” матчах...

“Карпати” (Львів) — “Волинь” (Луцьк) — 0:1.
Львів. Стадіон “Україна”. 27 березня. Похмуро. 4 градуси. 5000 глядачів.
Нинішні суперники — найбільш безкомпромісні. Жоден з одинадцяти попередніх матчів у чемпіонатах України серед клубів вищої ліги вони не завершували між собою внічию. Львів’яни виграли чотири поєдинки, лучани — сім. Двічі “Волинь” долала “Карпати” у гостях, а вдома програла тільки одного разу. До речі, до звітної гри лучани залишались єдиним клубом у вищій лізі, який у нинішньому чемпіонаті зазнав поразок в усіх дев’яти “виїзних” матчах.
І ось ця традиція порушена. “Волинь” здобула на стадіоні “Україна” перемогу, яку деякі фахівці схильні розцінювати як сенсаційну, мабуть, забувши, що і в минулій першості наші земляки у Львові теж добились успі-ху, тільки з більш переконливим рахунком 2:0. У першому колі нинішнього турніру лучани також взяли верх над “Карпатами”. Єдиний і вирішальний гол забив Василь Сачко. І ось капітан команди знову підтвердив свої бомбардирські якості.
Вдало у складі гостей зіграли фактично усі футболісти, принаймні, усі діяли старанно і самовіддано. Та чи не най-більша заслуга у виграші голкіпера Яна Золни, який півдесятка разів рятував свою команду від 100-відсоткових голів. У складі гостей “відзначились” ще четверо легіонерів — Гулієв, Мікіч, Мілославович і Ряхн. Щоправда, вони заробили від арбітра по попередженню.
На жаль, як і в більшості попередніх зустрічей, суддям і нині часто доводилось вти-хо-мирювати пристрасті на полі з допомогою “гір-чич-ників”. А на 66-ій хвилині арбітр Ігор Іщенко вилучив з поля Мізіна, який умисне завдав тяжкої травми захиснику “Волині” Трефіловському, котрого “швидка допомога” з футбольного поля доставила у лікарню.
Ця перемога дозволила лучанам піднятись на дві сходинки в турнірній таблиці. Позаду “Волині” залишились кіровоградська “Зірка”, сімферопольська “Таврія”, криворізький “Кривбас” і “Карпати”. У наступну неділю, 4-го квітня, у Луцьку волиняни прийматимуть бориспільський “Борисфен”.
Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ.
Telegram Channel