Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

ПІСЛЯ САЛАТУ ДОБРЕ СПИТЬСЯ

Посівний салат стародавні греки споживали щоденно і переконалися, що після нього добре спиться, легше стає на похміллі...

Посівний салат стародавні греки споживали щоденно і переконалися, що після нього добре спиться, легше стає на похміллі. Лікарі рекомендують використовувати сік рослини як заспокійливий і сечогінний засіб, при бронхіті, набряках, подагрі, коклюші, підвищеній збуджуваності, а настоянку насіння — матерям, що годують немовлят, аби прибувало молоко.
Листя салату має багато каротину, вітамінів, мінеральних речовин (солей калію, кальцію, заліза, фосфору, магнію і йоду).
Салат вживають в основному у сирому вигляді, рідше відварюють і запікають. Він цінний тим, що з’являється ранньою весною, коли ще дуже мало овочів. Щоденне вживання салату поліпшує обмін речовин і склад крові, нормалізує роботу органів травлення і функції нервової системи, не допускає авітамінозу. Встановлено також, що салат стимулює виведення з організму холестерину і, відповідно, запобігає розвитку атеросклерозу. Виявлено значний позитивний ефект використання салату при лікуванні цинги, гіпертонічної хвороби, ожиріння, запорів, гастритів, цукрового діабету, виразкової хвороби шлунка.
Дуже добре споживати салат в дієтичному харчуванні людям похилого віку та дітям.

ВАРЕННЯ З РЕВЕНЮ
Ревінь використовували в медицині минулого внутрішньо як послаблююче і для лікування гіпоацидного гастриту, при захворюванні печінки і сечового міхура, туберкульозі, недокрів’ї, склерозі, зовнішньо — при деяких захворюваннях шкіри. Його також рекомендують при атонії кишечника і хронічних запорах, вагітності, тріщинках прямої кишки, геморої.

За вмістом вітамінів ревінь поступається багатьом овочам, але можливість споживати його в харчах ранньою весною підвищує цінність цієї рослини.
Смакові якості ревеню дуже високі, його черешки при варінні набирають смаку яблук-антонівок. З ревеню готують, як правило, солодкі страви, що йдуть на десерт: джем, варення, мармелад, цукати, компоти, киселі, начинку для пирогів, млинців та оладок. З нього варять смачний квас, готують і перші страви.
Telegram Channel