Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

114 КОРІВ – ЗА ВИКУП НАРЕЧЕНОЇ

Цілу колону вантажівок із породистими коровами довелось відправити південноафриканському бізнесменові Мелусі Мойо королю зулусів Гудвіллу Звелітіні в якості викупу за його дочку — принцесу Номкосі...

Цілу колону вантажівок із породистими коровами довелось відправити південноафриканському бізнесменові Мелусі Мойо королю зулусів Гудвіллу Звелітіні в якості викупу за його дочку — принцесу Номкосі. 114 корів обійшлось йому в 40 тисяч доларів.
З приводу заручин у палаці короля зібрались сотні гостей і друзів нареченої. Серед почесних гостей була і майбутня шоста дружина короля — сімнадцятирічна Золі Мафу із Свазіленда. Отож, за існуючими звичаями, монарху незабаром доведеться і самому платити викуп її сім’ї.
Але основні витрати для жениха ще попереду. За найскромнішими підрахунками, Мелусі Мойо на весілля доведеться викласти не менше півмільйона доларів. До весілля буде готовий і головний подарунок нареченій — палац в аристократичному передмісті Йоганнесбурга вартістю більше півтора мільйона доларів. Що ж, коли вирішив поріднитися із королівською сім’єю, скупитися не можна.

РЕМЕНІ БЕЗПЕКИ ДЛЯ СОБАК
Адміністрація американського міста Санта-Фе із штату Нью-Мексіко зобов’язала прив’язувати домашніх тварин ременями безпеки при перевезенні в автотранспорті.
Автори цього законопроекту — захисники тварин. Вони вважають, що чотириногі пасажири теж потребують гарантії безпеки.
У зоомагазинах міста вже з’явилися пристосування для безпеки тварин при поїздках в автотранспорті. Для собак розроблено сидіння, оснащене ременем, який проходить через їх груди. Крім цього, до псячого нашийника причіпляється спеціальний “галстук”, завдяки якому пес при надзвичайних ситуаціях не вискочить із вікон автомобіля.

НАЙВИЩИЙ ХМАРОЧОС У МОСКВІ
Як повідомив глава московського будкомплексу Володимир Ресін, спорудження найвищого у світі хмарочоса розпочнеться незабаром на території мікрорайону “Москва-Сіті”. Він матиме назву “Росія” і підніметься вгору аж на 640 метрів.
На теперішній час найвищою будівлею у світі є башта Тайпей у Тайвані, висота якої “всього” 460 метрів.

ТЕРОРИСТАМ ЗАБОРОНИЛИ ПИСАТИ МЕМУАРИ
Боротьба з терором стала головною проблемою в багатьох країнах. Деякі нововведення в цьому плані робить і далека та благополучна Австралія.
Згідно з новими законами, які найближчим часом прийме парламент країни, затриманих можна буде утримувати під арештом не 12 годин, як це прийнято зараз, а 24 — щоб суддя міг краще ознайомитися зі справою. А згідно із ще одним прийнятим законом обвинуваченим у терористичній діяльності заборонено писати мемуари і випускати автобіографічні книги. Заборонені також твори про терористів, написані біографами.

ЛЮБОВ З ПЕРШОГО ПОГЛЯДУ
Британська художниця-портретистка Сьюзі Меллін впевнена, що розгадала природу любові з першого погляду. На її переконання, весь секрет в рисах обличчя, саме вони кажуть про те, кому ви можете сподобатися і хто може сподобатися вам.
Цю теорію Меллін відкрила, коли малювала портрет леді Ді. Вони з принцом Чарльзом не схожі, але у них однакові пропорції частин обличчя.
За теорією британської художниці, є три категорії закоханих з першого погляду: з однаковими розмірами частин обличчя, схожі на когось із близьких того, хто тобі сподобався, або просто схожі. Яскравий приклад любові з першого погляду, вважає Сьюзі Меллін, Бред Пітт і його дружина Дженніфер Аністон, в яких однакові лінії брів, верхньої губи, повік і навіть дуже схоже продовгувате підборіддя.
Telegram Channel