СМІШНІ ЦІНИ: кріп без картоплі чи картопля без кропу?
Минулими вихідними довелося побувати у Львові. У тамтешньому гіпермаркеті «Ашан» побачила пучечок (80 грамів) зелені — кріп і кілька стебелець петрушки — за ціною 14.99!..
Минулими вихідними довелося побувати у Львові. У тамтешньому гіпермаркеті «Ашан» побачила пучечок (80 грамів) зелені — кріп і кілька стебелець петрушки — за ціною 14.99!.. Приблизно стільки ж (на гривню дорожче) коштував і кілограм молодої бульби. Такі ціни, либонь, не одного покупця поставили перед вибором: кріп без картоплі чи навпаки? Хтось скаже: купи пучок кропу на ринку в бабусі за 2—3 гривні і проблема вирішена. Але ж гіпермаркети для того і створені, щоб покупець придбав там усе необхідне. Адже бабусі з пучечками зелені під гіпермаркетами не сидять, а дорога на ринок — це додаткові витрати часу і коштів на транспорт. До того ж зелень із гіпермаркету була не першої свіжості, тож мала б бути принаймні переоціненою, якщо не вилученою із продажу. Проживши місяць у Лондоні, не раз бачила, як у тамтешніх супермаркетах наприкінці дня відбувається переоцінка товарів у відділах, які торгують овочами і фруктами. Той же ананас, ківі, авокадо чи інший товар після 19.00 можна придбати на 50 чи навіть 70 відсотків дешевше, бо закінчується термін його реалізації, хоча овочі й фрукти при цьому мають ще цілком пристойний вигляд. За ними вишиковуються черги. У нас ви таке бачили?! Цінами дивувалася Валентина Штинько.