Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
ПРИЇХАВ ВЕЛОСИПЕДОМ ІЗ ФРАНЦІЇ НА РЕВОЛЮЦІЙНИЙ МАЙДАН І... ЗУСТРІВ ТАМ СВОЄ КОХАННЯ

Волинь-нова

ПРИЇХАВ ВЕЛОСИПЕДОМ ІЗ ФРАНЦІЇ НА РЕВОЛЮЦІЙНИЙ МАЙДАН І... ЗУСТРІВ ТАМ СВОЄ КОХАННЯ

День святого Валентина у Луцьку провела інтернаціональна пара – француз Гійом Аламі та українка Юлія Сироїд. Напередодні на запрошення журналістки Діани Коротєєвої вони відвідали народну аматорську кіностудію «Волинь», аби розповісти усім охочим про своє знайомство та спільне життя...

День святого Валентина у Луцьку провела інтернаціональна пара – француз Гійом Аламі та українка Юлія Сироїд. Напередодні на запрошення журналістки Діани Коротєєвої вони відвідали народну аматорську кіностудію «Волинь», аби розповісти усім охочим про своє знайомство та спільне життя

Світлана ЗОЗУЛЯ

Авторка цих рядків повідомила, що у «творчому підвалі» древнього Лучеська ще 1985 року побувала співвітчизниця Гійома – Еліан Сабате, яка планувала знімати фільм із нашим легендарним земляком – Іваном Миколайчуком. А Юлія, яка дуже добре знає французьку, допомогла перекласти лист, в якому Еліан ділиться враженнями про свою творчу поїздку на Волинь разом зі своїм чоловіком на ім’я Яхія...
Якщо про долю цієї пари за три десятиліття не було більше звісток, то наші сучасники Гійом і Юлія розповіли історію свого кохання. Познайомилися вони під час подій другого Майдану в Києві, куди не зміг не заїхати француз – мандрівник і винахідник – на велосипеді з сонячними батареями.
Одружилася ж пара тільки 2015 року, перед козацьким святом – Покровою. Адже Гійом настільки полюбив нашу країну та її мешканців під час своїх велоподорожей її просторами, що вирішив жити в Україні, щоб іще більше пізнавати й шанувати тутешні звичаї та традиції. Він не приховав: «Ще перед тим, як сказав, що кохаю свою дружину Юлію, я зізнався, що люблю Україну».
Зараз чоловік займається новим проектом як винахідник – робить причіп до велосипеда, щоб допомогти людям з інвалідністю. А як громадський активіст веде боротьбу за українську мову в столиці нашої країни.
Наша співвітчизниця розповіла, що давно знає французів, їхній менталітет, мову, бо працює з ними щодня в міжнародній компанії. Спершу з Гійомом її пов’язувала тільки дружба, але згодом вона переросла у щось більше.
Нині подружжя живе у Києві з батьками Юлії, які досить добре сприйняли такий інтернаціональний шлюб. До слова, Гійому – 46, а його обраниці – 29 років. Чоловік уже був жонатий і має трьох дітей. У Франції також живуть його батьки.
Спільних дітей наші гості поки не планують, а в кохання таки вірять. Вважають, що його треба підтверджувати не тільки словами, а й діями, не втрачаючи цікавості одне до одного. Найбільшою «валентинкою» на нинішнє свято всіх закоханих Гійом і Юлія назвали подорож до Луцька.

Фото Світлани ЗОЗУЛІ.
Telegram Channel