Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ДОЛІ ЛЮДСЬКІ: РАДІОЖУРНАЛІСТ МИХАЙЛО ЮХТА ВІДНОВИВ РОЗІРВАНІ МОСТИ СЕСТРИ І БРАТА

Більш як через 60 років знайшла свого двоюрідного брата Святослава Мачинського, який живе в Луцьку, Агрипина Андріївна Карнаух із села Шолохово на Дніпропетровщині...

Більш як через 60 років знайшла свого двоюрідного брата Святослава Мачинського, який живе в Луцьку, Агрипина Андріївна Карнаух із села Шолохово на Дніпропетровщині. У цьому вона завдячує власкору Національної радіокомпанії України в нашій області Михайлу Юхті. Ця жінка, знаючи нашого колегу тільки з інформаційних випусків Українського радіо, звернулася до нього з листом, в якому розповіла, що всі ці роки шукає свою рідню — двох двоюрідних братів Івана і Святослава Мачинських, які загубились під час війни. А проживали колись разом у Запорізькій області після переселення з Польщі в ході операції «Вісла».
Михайло Юхта розпочав пошуки родичів радіослухачки, звертався у різні інстанції. Виявилось, що у Луцьку на вулиці Мазепи живе Святослав Степанович Мачинський, саме той, кого понад 60 років розшукувала сестра з Дніпропетровщини. І ось в переддень свята Перемоги вона отримала від журналіста цю радісну звістку. А Святослав Степанович відправив сестрі вітальну телеграму із сподіваннями на найближчу зустріч.
Telegram Channel