Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ВОЛОДИМИР БОНДАР ПОДАВАТИМЕ ЗАПИТ У ГЕНЕРАЛЬНУ ПРОКУРАТУРУ

Кабінет Міністрів, на думку народного депутата, поділив регіони при розподілі коштів на кращих і гірших, враховуючи політичні ознаки...

Народний депутат України Володимир Бондар і луцький міський голова Антон Кривицький провели спільну прес-конференцію з приводу незрозумілих принципів розподілу державних капіталовкладень у нинішньому році
За словами Антона Кривицького, Володимир Бондар ще торік у жовтні подав пропозиції до Комітету Верховної Ради з питань бюджету і Кабінету Міністрів щодо субвенцій на інвестиційні проекти, що формуються на пропозиції народних депутатів. Пропонувалося виділити кошти на реконструкцію системи очистки питної води — 500 тисяч гривень, реконструкцію військового містечка в Гаразджі Луцького району для розміщення там обласного протитуберкульозного об’єднання і реконструкцію стадіону “Авангард” — 200 тисяч гривень. І ось цими днями стало відомо, що на жоден з цих об’єктів субвенції не виділяються.
– Чому ми виявились у такій ситуації — невідомо. За минулий рік Луцьк посів перше місце в країні з благоустрою,— зазначив міський голова. — Луцьк дає майже половину валового внутрішнього продукту Волині, частка внеску в державну казну — приблизно 40 відсотків від того, що дає область. Тому кожен лучанин має право скористатись з бюджетних відрахувань, виділених державою. Тим часом значні кошти спрямовують на Схід країни. Подібні ігри потрібно припинити.
Володимир Бондар сказав, що він разом з міським головою завжди намагався ставити інтереси лучан вище політичних амбіцій. Завжди погоджувались об’єкти, на які насамперед потрібні інвестиції з бюджету.
– Я подав відповідні документи в облдержадміністрацію,— розповів народний депутат. — Але в Мінфіні прочитав відповідь з облдержадміністрації, що там нібито не одержували офіційного повідомлення про об’єкти, на які належить виділити централізовані капіталовкладення. З Мінфіну отримував відписки: мовляв, поки що вивчаються пропозиції. Однак, як виявилось, обласний центр Волині нічого не одержить. Ось які передбачені видатки в цьогорічному бюджеті: на будівництво метрополітенів у Дніпропетровську і Харкові — по п’ять мільйонів гривень, у Донецьку — шість мільйонів гривень. Окрім того, субвенції спрямовуються: Харкову — на ліквідацію наслідків аварії на очисних спорудах (26 мільйонів гривень) і на реконструкцію колишнього будинку Держпрому — п’ять мільйонів гривень; Дніпропетровську на будівництво дворівневого моста через Дніпро — 10 мільйонів гривень.
Кажуть, що не враховані інвестиційні проекти, сформовані на пропозиції тих народних депутатів, котрі не голосували за Закон “Про Державний бюджет України на 2004 рік”. На думку народного депутата, Кабмін поділив людей, котрі входять до територіальних громад, за політичною ознакою: тих, які ближче до певної групи чи певного клану, і тих, котрі далі від них. Володимир Бондар збирається подавати запит з цього приводу на адресу Генеральної прокуратури і Конституційного суду.
Любомир ПАХОЛОК.
Telegram Channel