Курси НБУ $ 41.10 € 44.63

ЗАХИСТІТЬ НАШ БУДИНОК — ПАМ’ЯТКУ АРХІТЕКТУРИ

Звертаємося з відкритим листом до голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика, голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці та луцького міського голови Миколи Романюка...

Звертаємося з відкритим листом до голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика, голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці та луцького міського голови Миколи Романюка...

Наш будинок, пам’ятка архітектури, підкопаний під несучими стінами 1-го, 3-го та 4-го під’їздів.
З-під нього вивезено більш як 12 самоскидів землі та видалено фундаментні блоки. Затим незаконно зведено дві прибудови на нашій прибудинковій території. Всі приміщення першого та підвального поверхів продано. Нові господарі щоразу на свій розсуд безконтрольно перебудовують їх, руйнуючи і фундамент, і будинок. Такі роботи вже призвели до тріщин у стінах.
Ми неодноразово зверталися в ЖКП №3 як до балансоутримувача будинку, але одержували лише відписки. Не проводилися навіть обов’язкові технічні планові огляди. Замість копій актів техоглядів ЖКП №3 надало плани робіт з поточного ремонту.
Зруйновано стіну та вікно у тепловому пункті біля 4-го під’їзду, у якому знаходиться розводка трубопроводів із засувками та вентилями систем опалення і водопостачання трьох багатоповерхівок (будинки 15 та 15А по просп. Волі та будинок 18 по вул. Степана Бандери). Це може вивести з ладу системи опалення та водопостачання. Водовідвідні труби на прибудові, незаконно зведеній на нашій території, встановлені всупереч технічним вимогам. Тому дощова вода ллється додолу з багатометрової висоти, підмиває фундамент і руйнує асфальт. Шкодить фундаменту й вода з дренажної труби кондиціонера, теж встановленого з порушенням вимог.
Оскільки наші неодноразові звернення ЖКП №3 ігнорує, не виконано рекомендації Постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово–комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження від 4 квітня цього року, то звертаємося до вас по допомогу. Для запобігання обвалові вимагаємо провести техогляд будинку із залученням відділу державного архітектурно-будівельного контролю міста Луцька, представників громадських організацій та мешканців будинку. Результати — оформити у вигляді акта огляду.
Для збереження систем опалення та водопостачання трьох багатоповерхівок — відновити зруйновану стіну та вікно у тепловому пункті. А також усунути наслідки самовільного будівництва на прибудинковій території.
Мешканці будинку №15 на просп. Волі (19 підписів)
м. Луцьк.
Telegram Channel