Курси НБУ $ 39.78 € 42.31

НАША ЕСТАФЕТА СТАЄ ВСЕ ПОПУЛЯРНІШОЮ

Сьогодні ми з впевненістю можемо сказати, що традиційна легкоатлетична естафета на призи газети “Волинь”, присвячена Дню Перемоги, щороку набуває усе більшої популярності. У нинішній взяла участь рекордна кількість команд — 45, а, отже, і учасників — 540...

Сьогодні ми з впевненістю можемо сказати, що традиційна легкоатлетична естафета на призи газети “Волинь”, присвячена Дню Перемоги, щороку набуває усе більшої популярності. У нинішній взяла участь рекордна кількість команд — 45, а, отже, і учасників — 540.
І ще один рекорд зафіксували у цьому році організатори змагань — редакція газети “Волинь” і Луцький міський комітет з фізичної культури і спорту — на фініші переможці показали абсолютно найкращий за усі попередні роки результат на п’ятикілометровій дистанції — 10 хвилин 55 секунд. Торік дистанцію було подолано за 11 хвилин 11 секунд. Це свідчить про те, що боротьба за нагороди щорічно загострюється, а спортсмени демонструють на усіх дванадцяти етапах естафети свої найкращі бійцівські якості.
Змагання ці могли б відбуватись у ще більш гострій і безкомпромісній боротьбі, якби на старти виходили представники діючих промислових підприємств, які мають хорошу матеріально-технічну базу, у штаті яких є здібні легкоатлети, працюють спортивні фахівці. Прикро, що не зуміли зібратись і вийти на старт популярного пробігу команди деяких навчальних закладів, зокрема, луцьких гуманітарного і біотехнічного інститутів, медичного коледжу, профтехучилища державного технічного університету і ПТУ № 12. Будемо сподіватись, що у наступній естафеті, яка буде присвячена 60-річчю Перемоги у Другій світовій війні, ці колективи представлять своїх легкоатлетів.
Традиційно перед стартом марафону на меморіалі Вічної слави відбувалася урочиста частина. Спортсменів, їх тренерів, суддів, усіх прихильників “королеви спорту” зі святом тепло привітав луцький міський голова Антон Кривицький. Під звуки мелодії “Степом, степом...” від учасників пробігу було покладено квіти до пам’ятника матері-Вітчизні. Головний суддя змагань Ігор Орлов познайомив усіх присутніх з умовами змагань, з етапами естафети, яка бере старт від центрального входу на меморіальний комплекс, а далі пролягає вулицями Винниченка, Богдана Хмельницького, Медведєва, Глушець, Парковій, проспектом Волі, вулицею Шопена...
Як і в попередні роки, на трасі змагаються чотири категорії учасників: учні загальноосвітніх шкіл і ліцеїв, вихованці середніх спеціальних навчальних закладів і профтехучилищ, вузів, а також промислових підприємств. Після того, як усі кросмени приготувались до забігу на своїх етапах, Антон Кривицький з пістолета дав старт. У боротьбу за нагороди вирушили представники майже п’ятдесяти колективів.
До половини дистанції досить несподівано лідирувала команда “Молодий ветеран”, сформована з колишніх легкоатлетів, які виявили бажання спробувати свої сили поза конкурсом. Десь з шостого—сьомого етапу гонку очолили вихованці інституту фізичної культури і здоров’я Волинського держуніверситету. Приємно відзначити, що цей вуз вперше був представлений не однією, а чотирма командами. Це цілком закономірно, адже в університеті є всі умови для підготовки висококласних атлетів, котрі постійно відточують свою майстерність на учбово-тренувальних зборах, багатьох змаганнях різних рангів.
Отже, перша збірна інституту фізичної культури і здоров’я на фініші показала найкращий час серед усіх команд — 10 хвилин 55 секунд. Буквально за чемпіонами подолали дистанцію вихованці інституту розвитку людини “Україна”, що стало чи не найбільшою сенсацією пробігу, адже позаду них залишились кросмени ще трьох команд Волинського держуніверситету, а також студенти Луцького державного технічного університету. Назвемо прізвища тих, хто найшвидше проніс естафетну паличку вулицями і проспектами обласного центру. У команді переможців: Віталій Дудік, Павло Сієнко, Марія Климюк, Олександр Валькевич, Віталій Литвинюк, Ольга Мартинюк, Олександр Данилюк, Оксана Лаговська, Дмитро Піддубний, Олександр Сієнко, Роман Гарбар та Інна Чепіга. Готував команду до цього старту декан Михайло Мороз.
Серед учнів середніх спеціальних навчальних закладів уже вкотре підряд переможцями вийшли представники педагогічного коледжу. Вони випередили своїх традиційних суперників — представників комерційного технікуму і ВПУ-9, які посіли відповідно друге і третє місця. У групі промислових підприємств першою фінішувала команда “Молодий ветеран”. Оскільки вона брала участь в естафеті поза конкурсом, то нагороди редакції газети “Волинь” і міськспорткомітету отримали кросмени виробничого об’єднання “Електротермометрія”.
Серед наймолодших учасників найкращий час виявився у команди ліцею з посиленою фізичною підготовкою. Друге і третє місця відповідно зайняли учні загальноосвітньої школи № 25 і гімназії № 14. Переможцям у кожній групі вручені кубки, грамоти і грошові премії. Грамот удостоєні також команди-призери пробігу.
Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ.
Фото Олега ЛУК’ЯНЦЯ.

Від редакції. Висловлюємо вдячність Луцькій міській раді, співробітникам відділення державтоінспекції міського відділу внутрішніх справ, “Луцьктелекому”, станції “швидкої допомоги”, обласній федерації легкої атлетики, які сприяли високій організації і чіткому проведенню святкової легкоатлетичної естафети-2004 на честь Дня Перемоги.
Telegram Channel