Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
БЛИЗЬКО ДВОХ ТИСЯЧ ЛЮДЕЙ ПРИЙШЛО ПРОВЕСТИ СВІТЛАНУ В ОСТАННЮ ПУТЬ...

Волинь-нова

БЛИЗЬКО ДВОХ ТИСЯЧ ЛЮДЕЙ ПРИЙШЛО ПРОВЕСТИ СВІТЛАНУ В ОСТАННЮ ПУТЬ...

16-річна дівчина два роки тому вижила у жахливій ДТП, коли її збив мотоцикл. Вона тільки недавно повноцінно одужала. У неділю Світлана Кібиш (на фото) пішла до магазину у центрі села Кідри щоб купити морозиво. І додому вже не повернулася…

16-річна дівчина два роки тому вижила у жахливій ДТП, коли її збив мотоцикл. Вона тільки недавно повноцінно одужала. У неділю Світлана Кібиш (на фото) пішла до магазину у центрі села Кідри Володимирецького району, що на Рівненщині, щоб купити морозиво. І додому вже не повернулася…

Левко ЗАБРІДНИЙ


Трагедія сталася по обіді. З трьома порціями морозива в руках Світлана йшла з крамниці. В цей момент на вулиці з’явилося авто її 27–річного двоюрідного брата Олександра.
— Люди кажуть, він п’яним був, — розповідає односельчанка загиблої Люба. — Для Світлани це вже не перша ДТП. Два роки тому вона потрапила під колеса мотоцикла, довго лікувалася, перенесла кілька операцій. Увесь 10–й клас пропустила, а в 11–й пішла у вечірню школу. Світлана була такою енергійною…
За словами голови Кідрівської сільради Федора Лепуги, на паркані біля магазину сиділо кілька ровесників Світлани. Як розповідали потім, авто Олександра мчало на шаленій швидкості.
— Попереду нього їхав ще один мешканець села, Олександр почав обганяти його, проте авто занесло на обочину, де йшла Світлана. Дівчина була за півтора метра від проїжджої частини. Хлопець спершу пригальмував на мить, а потім натиснув на газ і практично пролетів усю паркову зону. Думав, мабуть, що його ніхто не помітить, — зазначив пан Лепуга.
Світлана померла одразу. Лікарі «швидкої», що прибула на виклик, тільки констатували смерть дівчини. Олександр, який намагався приховати злочин, покинув свою побиту «Audi A4» на подвір’ї новобудови свого знайомого і пішов додому. Там його й затримали правоохоронці, скеровані свідками–селянами.
Батько дівчини — пресвітер місцевої церкви, родина багатодітна. На похорон Світлани прийшло близько двох тисяч людей, бо трагедія сколихнула все село.
— Днями у сільраду заходив батько Олександра, просив характеристику, довідку про склад сім’ї, бо найматимуть адвоката, — каже Федір Лепуга. — Родина починає пускати селом чутки, що Світлана нібито перебігала дорогу. Але це неправда, є ж свідки. Не знаю, як вони після цього дивитимуться в очі рідним та односельцям.
27–річний Олександр ніде офіційно не працював, одруженим не був. Як і багато поліщуків, на життя, розповідають, заробляв, копаючи бурштин. За ці кошти і придбав собі іномарку. Наразі слідчі чекають на результати експертизи щодо рівня алкоголю у крові Олександра. За смерть сестри суд може позбавити його волі на термін від трьох до восьми років.

Telegram Channel