БАЗАР І ЦІНИ: СКІЛЬКИ КОШТУЄ КАСТРУЛЯ НАВАРИСТОГО ЧЕРВОНОГО БОРЩУ?
Разом із знавцем базарних цін Василем Феленчаком ми спробували зварити, як тепер модно говорити, віртуальний борщ. Ми прикинули, які продукти потрібно, щоб приготовити апетитний борщ. І, звісно, влітку все повинно бути свіжим, у тому весь смак.
Разом із знавцем базарних цін Василем Феленчаком ми спробували зварити, як тепер модно говорити, віртуальний борщ. Ми прикинули, які продукти потрібно, щоб приготовити апетитний борщ. І, звісно, влітку все повинно бути свіжим, у тому весь смак. Отже, потрібно 400 грамів свинячих реберець — 4 гривні, картоплі — на гривню, склянка квасолі (на жаль, торішня) — 60 копійок, три морквини — 75 копійок, три бурячки, завезені з Криму, — 1 гривня 48 копійок, капусти — на 50 копійок, часник — 50 копійок, помідори — 1 гривня 50 копійок, петрушка і кріп — 50 копійок, сметани — на гривню, ще прянощі та лавровий лист. Отже, каструля такого борщу обійдеться сім’ї з чотирьох чоловік, якщо вона не має власної дачі, десь в межах 12 гривень Легко порахувати, як часто такий український борщ мають змогу готувати пенсіонери. До речі, якщо є в наших господинь якісь оригінальні рецепти борщів, поділіться секретами.