Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Нецензурщину Кварцяного чула вся Україна

Але навіть заміцні слова тренера не вплинули на гру підопічних — і команда зазнала чергової поразки

       Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ
     
     
«Сталь» (Кам'янське) — «Волинь» (Луцьк) — 1:0 (Деул, 12 хвилина).
     Дніпро. Стадіон «Метеор». 6 серпня. 17.00. 37 градусів. 700 глядачів. Суддя Олександр Головков (Сєвєродонецьк).
     «Волинь»:
 Кічак, Никитюк (Романюк, 46), Горопевшек, Шабанов, Шаповал, Богданов, Герасимюк (капітан), Задерецький (Дудік, 46), Мемешев, Деда (Чепелюк, 85), Петров. Головний тренер Віталій Кварцяний.
     
Попередження: Задерецький (44), Шабанов (65), Шаповал (68), Богданов (78).
     
Вилучення: Шабанов (89, друге попередження).
     
Обидва суперники досить невдало розпочали нинішній сезон, здобувши у двох стартових матчах лише по очку. Нам, волинянам, особливо прикро за свою команду, яка у минулому чемпіонаті доволі впевнено провела турнір і, якби не зняття 18 очок, виступала б у Лізі Європи замість ФК «Олександрія». Ця сувора санкція негативно позначилась на підготовці гравців до першості. І ось ми пожинаємо перші невтішні результати. Незважаючи на те, що на старті чемпіонату лучанам дістались далеко не найсильніші команди, наші хлопці вже осіли майже на самому дні турнірної таблиці.
     «Сталь» можна було вважати досить зручним суперником для «Волині». У минулому сезоні наші футболісти двічі перемагали команду з Дніпродзержинська (нині — Кам'янське) — і вдома, й у гостях. Нині ж традицію було порушено. Клуб Віталія Кварцяного вперше за час виступів у рамках чемпіонатів України поступився «сталеварам». Програв закономірно, хоча суддям треба дякувати, що рахунок на табло після фінального свистка був мінімальним. Якби арбітри були уважнішими і принциповішими, то могли б зарахувати гол, який забив на 38-й хвилині у ворота лучан екс-гравець «Волині» Сергій Воронін. Наприкінці зустрічі суддя мав підстави призначити у ворота гостей пенальті, коли Олег Герасимюк звалив у своєму штрафному майданчику голландського легіонера «Сталі» Сільвано Комваліуса.
     А гол, який вирішив долю поєдинку, було забито на 12-й хвилині після того, як той же Герасимюк у простій ситуації порушив правила проти суперника. Штрафний із 25-метрової віддалі ідеально виконав ще один голландець Бой Деул. Він майстерно обвів «стінку», і м'яч влетів у верхній кут. До речі, воротар лучан вперше торкнувся м'яча у цій грі, коли виймав його із сітки, до цього часу атакували тільки волиняни. І на 8-й хвилині вони мали реальний шанс відкрити рахунок, коли Сергій Петров головою скинув м'яч Ярославу Деді. 17-річний форвард вийшов один на один з Юрієм Паньківим, але програв дуель голкіперу.
     У другому таймі номінальні господарі поля мали не одну нагоду зміцнити свою перевагу. Близькими до взяття воріт були обидва темношкірі легіонери «Сталі», але надійно діяв у багатьох епізодах Артем Кічак. Не можна сказати, що волиняни тільки відсиджувались в обороні. На вістрі атаки Анатолія Діденка у цій грі замінив Сергій Петров, який виграв усі єдиноборства на «другому поверсі». Однак партнери не скористались його кидками. Сам же 19-річний нападник лучан мав два хороші шанси для взяття воріт. На початку другої 45-хвилинки він ледь–ледь не завершив результативно передачу з правого флангу Юрія Романюка, а наприкінці зустрічі міг зрівняти рахунок. Артем Дудік на лівому фланзі атаки обіграв двох захисників «Сталі», увірвався у штрафний майданчик і віддав пас Петрову, який пробив по воротах. Та і цього разу Юрій Паньків зумів зреагувати на удар і ногою вибити м'яч майже з лінії своїх воріт. В останній атаці лучан брав участь навіть голкіпер Артем Кічак. Однак успіху вона не принесла.
     Чи вдасться найближчим часом «Волині» у зустрічах із «Зіркою», «Чорноморцем», «Ворсклою», «Олександрією» поліпшити своє турнірне становище, не знає навіть головний тренер Віталій Кварцяний, який, до речі, у суботу на кромці поля набігав не менше, ніж його гравці за матч (а його нецензурщину на адресу своїх підопічних чула вся Україна). Принаймні, поки Федерація футболу України не дозволить заявити за команду новачків, зокрема Артема Довбика, Сергія Мелинішина, Георгія Гвелесіані, Ігоря Харатіна, зробити це буде надзвичайно важко, адже сьогодні весь тягар командної боротьби ліг на плечі 17—19-річних гравців «Волині».
     Ось як закінчились інші матчі 3-го туру: «Динамо» — «Дніпро» — 1:0, «Олімпік» — «Зірка» — 4:2, «Ворскла» — «Карпати» — 1:1, «Шахтар» — «Олександрія» — 1:0, «Зоря» — «Чорноморець» — 4:0.
     Ігри 4-го туру пройдуть 12—14 серпня. «Волинь» у суботу, 13 серпня, у Луцьку прийматиме дебютанта прем'єр–ліги — «Зірку» із Кропивницького. Пряма трансляція цього поєдинку о 17-й годині на телеканалі «2+2».


 


ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПРЕМ’ЄР-ЛІГИ:
     М КОМАНДА І В Н П М О
     1. «Шахтар» 3 3 0 0 9 - 2 9
     2. «Динамо» 3 3 0 0 8 - 1 9
     3. «Зоря» 3 2 1 0 8 - 1 7
     4. «Дніпро» 3 1 1 1 6 - 2 4
     5. «Ворскла» 3 1 1 1 4 - 4 4
     6. «Олімпік» 3 1 1 1 6 - 7 4
     7. «Сталь» 3 1 1 1 2 - 4 4
     8. ФК «Олександрія» 3 1 0 2 4 - 8 3
     9. «Зірка» 3 0 1 2 4 - 9 1
     10. «Волинь» 3 0 1 2 2 - 8 1
     11. «Чорноморець» 3 0 0 3 1 - 9 0
     12. «Карпати» 3 1 1 1 4 - 3 -2



     Чемпіонат дублерів. «Сталь» — «Волинь» — 9:0 (1:0 — Оганесян, 23 хв), з пенальті; 2:0 — Кушнаренко, 45; 3:0 — Климчук, 51; 4:0 — Оганесян, 56; 5:0 — Клак, 73; 6:0 — Хоцяновський, 79; 7:0 — Климчук, 82; 8:0 — Сластінов, 84; 9:0 — Климчук, 87).
     У турнірі молодіжних команд лідирують «Динамо» і «Шахтар», які набрали по 9 очок. Лучани перебувають на 10-му місці — 1 очко.
     
     На фото: Віталію Володимировичу, ваші спітчі діти ж слухають...


 


 


 

Telegram Channel