Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Гіркі сльози Роналду стали золотими!

Волинь-нова

Гіркі сльози Роналду стали золотими!

Збірна Португалії на очах майже 80 тисяч глядачів «Стад де Франс» здобула сенсаційну перемогу над господарями турніру – командою Франції – і вперше у своїй історії стала чемпіоном Європи. І це при тому, що лідер європейських бразильців – Кріштіану Роналду – через травму залишив поле вже на 25-й хвилині вирішальної гри. Проте його гіркі сльози тільки надихнули команду на перемогу!

 


Петро ПАС


Матч № 51. Фінал Євро-2016. Португалія – Франція – 1:0 (переможний гол у додатковий час на 109-й хвилині забив Едер, який, до речі, захищає кольори французького клубу «Лілль»).


Чемпіонський склад збірної Португалії: Руї Патрісіу, Жозе Фонте, Пепе, Рафаель Геррейру, Вільям Карвалью, Жоау Маріу, Адріен Сілва (Жоау Моутінью, 66), Седрік Соареш, Нані, Кріштіану Роналду (Рікарду Куарежма, 25), Ренату Санчеш (Едер, 79). Тренер Фернанду Сантуш.


Було дуже важко, адже ми втратили лідера. З Кріштіану Роналду ми пов’язували всі надії, адже він будь-якої миті здатен забити. Коли стало зрозуміло, що він не зможе більше продовжити гру, я сказав партнерам по команді: ми маємо перемогти заради Роналду. Тренер уміло нами керував і своєчасно робив заміни. Ми вклали в цю перемогу кров, піт і сльози.




Коли стало зрозуміло, що він не зможе більше продовжити гру, я сказав партнерам по команді: ми маємо перемогти заради Роналду.



Ми вписали золотими літерами нову главу в історії португальського футболу, – заявив після фінального свистка захисник збірної Португалії і найкращий гравець фіналу Євро-2016 Пепе (неймовірно, але він у вирішальній грі не заробив жодного фолу, при цьому має в своєму активі 11 виносів м’яча, 3 блокування, 2 перехоплення та одного разу відібрав м’яч у суперника), який із Роналду захищає кольори мадридського «Реала». Тепер ніхто не сумнівається, що володарем «Золотого м’яча» цього року стане саме форвард королівського клубу, який із Франції, крім золотої медалі, везе ще й «срібну бутсу» (Кріштіану забив 3 голи).












Тільки закохані у свою справу і свою країну можуть проявляти такі емоції.



 

Telegram Channel