Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Віталій Кварцяний до журналістів не дійшов…(ВІДЕО)

Волинь-нова

Віталій Кварцяний до журналістів не дійшов…(ВІДЕО)

Не хвилюйтеся, головний тренер ФК «Волинь» живий і здоровий. Просто дорогою на післяматчеву прес-конференцію його перехопили дуже серйозні й важливі люди — інвестори клубу

Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ


«Динамо» (Київ) — «Волинь» (Луцьк) — 2:1 (0:1 — Петров, 39 хвилина; 1:1 — Морозюк, 53; 2:1 — Гармаш, 61).


Київ. НСК «Олімпійський». 20 серпня. 19.30. 25 градусів. 8246 глядачів. Суддя Ігор Пасхал (Херсон).


«Динамо»: Шовковський (капітан), Морозюк, Драговіч, Сілва, Антунеш, Корзун, Сидорчук (Мораес, 46), Гармаш (Федорчук, 71), Гонсалес (Гусєв, 46), Ярмоленко, Гладкий. Головний тренер Сергій Ребров.


«Волинь»: Кічак, Романюк, Горопевшек, Шабанов (Шаповал, 12), Никитюк, Герасимюк (капітан, Тетеренко, 76), Чепелюк, Задерецький, Петров, Хомченко, Мемешев (Дудік, 64). Головний тренер Віталій Кварцяний.


Попередження: Сидорчук (6 хв.), Горопевшек (15), Герасимюк (36), Антунеш (39), Задерецький (41), Гармаш (64), Чепелюк (68).


Розраховувати хоча б на здобуте очко в Києві у матчі проти чинного чемпіона України, якому «Волинь» програла останні 18 (!) поєдинків у першості (єдине очко у динамівців лучани відібрали ще у червні 2003 року. — Авт.), навряд чи хтось міг. Більшість вболівальників впевнена, що столичні футболісти постараються забити у ворота гостей якомога більше голів, щоб випередити за різницею забитих і пропущених голів «Шахтар».


Не знаю, яку установку на гру дав своїм підопічним Віталій Кварцяний, але з перших хвилин волиняни не зцементували перед своїми воротами оборонні редути, а навпаки — сміливо пішли вперед. За 10 стартових хвилин гості подали три кутові і виконали небезпечний штрафний удар. А на 6–й хвилині лучани зазнали непередбаченої втрати — Сергій Сидорчук у підкаті завдав серйозної травми Артему Шабанову і досвідчений опорний захисник змушений був залишити поле.


Після цього кияни дещо активізували свою гру і небезпечні моменти почали виникати біля воріт Артема Кічака. Найкращий шанс відкрити рахунок мав на 29–й хвилині Андрій Ярмоленко, який з близької віддалі головою пробив під перекладину, але якимось дивом голкіпер зреагував на удар і відбив м’яч. Ще одну можливість засмутити волинян мав Ярмоленко на 34–й хвилині, коли пробив штрафний з 20 метрів. Неймовірно, але знову Кічаку пощастило перевести «кулю» з верхнього кута воріт на кутовий…



«Волинь» у суботу, 27 серпня, на луцькому стадіоні «Авангард» прийматиме «Чорноморець». Пряма трансляція цього матчу на телеканалі «2+2» о 17–й годині.



Гол було забито на 39–й хвилині гри. І не у ворота «Волині», а Олександра Шовковського. Простріл Віктора Хомченка із правого краю атаки ефектно головою замкнув 19-річний Сергій Петров. Знаковий гол, адже він виявився першим, який лучани забили в гостях нинішнього сезону, а також дебютним в українській прем’єр–лізі для 198–сантиметрового форварда–гренадера — надії Віталія Кварцяного.


У другому таймі, відчуваючи, що, як кажуть, запахло смаженим, Сергій Ребров підсилив лінію атаки досвідченими Олегом Гусєвим і Жуніором Мораесом. Слід додати, що авторитет динамівців, а, можливо, і їхнє скрутне становище у матчі, позначилось і на суддівстві. Спочатку суддя «обклав» наших найактивніших гравців «гірчичниками», а далі все активніше почав «підносити» м’яч до воріт лучан. Один із таких сумнівних штрафних дав змогу господарям зрівняти рахунок. Микола Морозюк пробив метрів із 22–х, м’яч рикошетом від голови Міхи Горопевшека влетів у сітку — 1:1.


Невдовзі «Динамо» вийшло вперед. Олег Гусєв від кутового прапорця навісив м’яч у штрафний майданчик, де високі захисники «Волині» програли верхову боротьбу Олександру Гладкому. Перший удар Артем Кічак парирував, але Денис Гармаш, який стояв поруч і чи не у положенні «поза грою» буквально заніс «круглого» у ворота.


Майже до завершення гри кияни володіли ігровою перевагою, краще контролювали хід поєдинку і мали декілька хороших можливостей, щоб збільшити свою перевагу, зокрема двічі Ярмоленко, Гладкий, Гусєв. Але кінцівка зустрічі була за «Волинню». В останні три хвилини гості мали два чудові шанси зрівняти рахунок, але небезпечні удари Віктора Хомченка і Сергія Петрова не досягли мети. Вдруге поспіль (у попередньому турі у грі зі «Сталлю») динамівці здобувають вольові перемоги за рахунок результативних 10–хвилинок і не без допомоги арбітрів.


Відеогляд матчу:



Ось як закінчились інші матчі 5–го туру: «Олімпік» — «Олександрія» — 0:2, «Шахтар» — «Дніпро» — 4:0, «Ворскла» — «Сталь» — 0:0, «Зоря» — «Карпати» — 2:1, «Зірка» — «Чорноморець» — 0:1.


Ігри наступного туру пройдуть 26 — 28 серпня. «Волинь» у суботу, 27 серпня, на луцькому стадіоні «Авангард» прийматиме «Чорноморець». Пряма трансляція цього матчу на телеканалі «2+2» о 17–й годині. Нагадаємо, що у минулому чемпіонаті у першому колі лучани в Одесі виграли у господарів — 2:1 (голи у волинян забили Флорентін Матей та Анатолій Діденко), а в другому колі поєдинок у Луцьку закінчився внічию — 1:1 (Артем Дудік).



 

Telegram Channel