Курси НБУ $ 41.10 € 44.63

Не пустили до школи

Перший дзвоник у селі Степангород Володимирецького району на Рівненщині не святкували. Батьки не пустили дітей до школи, бо та – у поганому стані

Левко ЗАБРІДНИЙ


Загальноосвітній навчальний заклад у Степангороді розрахований на 250 чоловік, але його відвідує більш як півтисячі дітей у дві зміни. Окрім того, дах приміщення прогнив і батьки ще торік не пускали дітей на навчання, вимагаючи у чиновників збудувати нову школу, обіцяну раніше.


За рік проектно-кошторисну документацію, що вже застаріла, доопрацювали і навіть оголосили тендер на пошук будівельної фірми. Обійдеться будівництво у 85 млн грн. Проте батьки протестують знову недарма – тендер є, а грошей на нього немає.



Дах приміщення прогнив і батьки ще торік не пускали дітей на навчання, вимагаючи у чиновників збудувати нову школу.



– Навряд чи будівництво розпочнеться цього року, зазначив Святослав Сидорук, начальник відділу загальної середньої та дошкільної освіти Рівненського обласного управління освіти і науки. – Батьки хочуть, щоб було швидше. Але їхня школа не в найгіршому стані. У Рівненській області є більш проблемні навчальні заклади, наприклад, у селі Пісків Костопільського району. А навчання у дві зміни, на яке нарікають, проводять у понад півсотні шкіл області.


 


 


 


 


 

Telegram Channel