Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ГРОЙСМАН ЗАПЕВНИВ: УСІ, КОМУ НАЛЕЖИТЬ, ОТРИМАЮТЬ СУБСИДІЇ

Прем’єр–міністр України Володимир Гройсман заявив, що наявність будь–якого майна, в тому числі квартири, машини, земельних паїв, не впливає на право отримання субсидії...

Прем’єр–міністр України Володимир Гройсман заявив, що наявність будь–якого майна, в тому числі квартири, машини, земельних паїв, не впливає на право отримання субсидії.

При розрахунку її розміру враховується дохід, який надає це майно. Наприклад, пенсіонер отримує 1 400 гривень, а володіння земельним паєм приносить йому ще 2 000 гривень на рік. Таким чином, щороку людина має 18 800 гривень, а в середньому це 1 566 гривень (18 800/12 місяців). Цей показник візьмуть для нарахування субсидії. «Це означає, що, оформивши соціальну допомогу після відповідних обчислень, комунальні витрати цієї людини становитимуть лише 8,4% від сукупного доходу. Тобто 131 гривню на місяць особа сплачуватиме за комуналку самостійно, решту – заплатить держава», – зауважив прем’єр–міністр і закликав звертатись за роз’ясненням до соціальних служб.
Telegram Channel