Курси НБУ $ 39.57 € 42.16

А ФУРИ РОБЛЯТЬ ІЗ ДОРІГ «ГАРМОШКИ»

Ще 18 травня Володимир Гунчик підписав розпорядження «Про координацію дій щодо обмеження проїзду великовагових транспортних засобів дорогами загального користування при високих температурах повітря»...

Ще 18 травня голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик підписав розпорядження «Про координацію дій щодо обмеження проїзду великовагових транспортних засобів дорогами загального користування при високих температурах повітря». Згідно з документом, у спеку понад 28 градусів запроваджується режим обмеження руху автотранспорту масою понад 24 т і навантаженням на вісь більше 7 т автомобільними шляхами загального користування державного значення з 11.00 до 23.00

Оксана КУЦИК

Однак, не зважаючи на заборону, волинськими трасами активно курсують фури, перевантажені лісом, піском, щебенем. А віднедавна — ще й зерном, кавунами і томатами. Недобросовісні перевізники руйнують дорожнє покриття, перетворюючи його на «гармошку».
Прикро, що зупинити горе–водіїв можуть лише чималі штрафи після зважування на ваговому комплексі. За словами заступника начальника служби автомобільних доріг Волині Юрія Ришкевича, щодня виявляють 8—10 випадків перевищення ваги. Звісно, порушень у рази більше, але їх неможливо зафіксувати, бо в області є лише один ваговий комплекс.
— Щойно ми станемо з вагою у Гіркій Полонці, водії їдуть на Лаврів і Оздів. Працюємо на Ковельській трасі — нас минають через Брище. Важимо у Маневичах – прямують на Малу Осницю. Невже сільським головам байдуже, що ці фури розбивають дороги? – обурюється начальник управління Укртрансбезпеки у Волинській області Володимир Степанов.
За словами пана Володимира, в області достатньо майданчиків для відстою. Однак у погоні за прибутками водії стараються зробити якомога більше рейсів. Навіть по трасі Луцьк—Львів, на якій ще не завершено ремонт, активно їздять фури із зерном.
Щоб пильніше контролювати недобросовісних перевізників, очільник області Володимир Гунчик у телефонному режимі поспілкувався із керівником Волинської поліції Петром Шпигою. Як результат — кількість поліцейських автівок збільшилась із однієї до чотирьох.
Начальник управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області Володимир Солоненко зауважив, що в області почали працювати групи швидкого реагування поліції. І вже за перші дні їх роботи складено 16 постанов за рух перевантаженого транспорту автошляхами Волині в період з 11 до 23 години.
Ваговий контроль поліціянти здійснюють спільно з Укравтодором, Укртрансінспекцією, службою автомобільних доріг, а також департаментом інфраструктури та туризму облдержадміністрації.
Не забарився і результат – порушників оштрафовано на 22 тисячі євро. Із них вже оплатили 120 тисяч гривень, інші стягуватимуть через суд, якщо через місяць перевізник не заплатить добровільно.
Володимир Гунчик зазначив, що до кінця року для області хочуть придбати ще 3 портативних вагових комплекси (вартість одного – приблизно 200 тисяч гривень), бо щойно закінчаться жнива — стартує сезон збору цукрових буряків.

На фото: Скільки ще протримається нещодавно відремонтована асфальтівка на трасі Луцьк—Львів?
Фото Олени ОНІГИ.
Telegram Channel