Курси НБУ $ 41.10 € 44.63

«Путінізація» Польщі приносить свої плоди?

Викладача історичного факультету Варшавського університету Єжи Кохановського побили у варшавському трамваї через те, що говорив з колегою з університету в Єні німецькою мовою

Про це пише польське видання «Газета виборча». За інформацією видання, про інцидент публічно заявила блогер Катерина Чайка, яка у своєму пості в соцмережі Facebook написала про випадок і про те, що у Польщі настав час «сплячих демонів» (йдеться про занепокоєність зростанням у Польщі націоналістичних настроїв), повідомляє Еспресо.


Професор Єжи Кохановський так прокоментував своє побиття: «Нападник не був представником ONR (польський націоналістичний радикальний молодіжний рух), напад скоріше був «здоровою реакцією» накрученого пролетаріату. Він чує німецьку мову, адреналін бʼє йому в голову, і справа закінчується тим, що мені треба накладати шви» – сказав професор.



Він чує німецьку мову, адреналін бʼє йому в голову, і справа закінчується тим, що мені треба накладати шви.



 


Зазначимо, що багато експертів звинувачують теперішню польську владу у толеруванні радикальних націоналістичних поглядів, одним з виявів якого стало визнання волинської трагедії геноцидом польського народу. Нагадаємо, що засновник «Газети виборчої» Адам Міхнік вважає: правляча польська партія “Право і Справедливість” проводить у країні політику «путінізації», яка полягає у євроскептицизмі, германофобії, ставці на ксенофобські настрої. На жаль, останнім часом її обʼєктом дедалі частіше стають українці.

Telegram Channel