Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
18-річний Віктор Циганков, побачивши своє прізвище на матч із «Наполі», не повірив... (відеоогляд)

Волинь-нова

18-річний Віктор Циганков, побачивши своє прізвище на матч із «Наполі», не повірив... (відеоогляд)

Дебютант Ліги чемпіонів (на фото) віддав гольовий пас, проте українці все ж програли неіталійцям

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Ліга чемпіонів 2017. Група «Динамо» (Україна) – «Наполі» (Італія) – 1:2 (1:0 – Денис Гармаш, 26 хв.; 1:1 – Аркадіуш Мілік, 36; 1:2 – Аркадіуш Мілік, 45+2).


Склад «Динамо»: Шовковський, Антунеш, Віда, Макаренко, Хачеріді, Гармаш, Рибалка (Корзун, 81), Циганков (Гусєв, 73), Сидорчук, Мораес (Гладкий, 87), Ярмоленко.


Восьмеро «аборигенних» гравців і лише три легіонери – таким був стартовий склад «Динамо» у цьому матчі. З усіх 14 клубів, які грали того дня в Лізі чемпіонів – саме кияни мали найменш насичений закордонними гравцями склад. До прикладу, в «Наполі» на полі з перших хвилин було 10 «чистих» легіонерів плюс італієць бразильського походження Жоржиньо.



«Мені немає в чому дорікнути хлопцям, вони старалися. Нічого страшного. Це, я вважаю, позитивна гра. Граючи у меншості, ми показали гідний футбол, атакували».



Також склад «Динамо» привертав увагу вражаючим розривом між віком найстаршого і наймолодшого гравців. Легенді киян Олександрові Шовковському йде 42-й рік. Натомість Вікторові Циганкову – лише 18. Як зізнався хлопець журналістам після матчу, побачивши своє прізвище в «старті», спочатку не повірив.


Кияни забили першими – на 26 хвилині після передачі того ж таки Циганкова (який навіть у Прем’єр-лізі дебютував лише місяць тому) відзначився Денис Гармаш. Проте вже до перерви динамівці двічі пропустили від польського нападника «Наполі» Аркадіуша Міліка (на фото). Особливо прикрим видався другий гол – на останніх секундах компенсованої хвилини (яка за секундоміром вже навіть добігла кінця). Після не надто вдалої гри наших захисників та воротаря м’яч таки залетів у ворота... До речі, Мілік – це «свіженьке» придбання неаполітанців. Італійці цього літа не пошкодували заплатити амстердамському «Аяксу» за поляка 30 з гаком мільйонів євро.



Остаточно гра динамівців розладналася після вилучення на 68 хвилині Сергія Сидорчука. Арбітр не оцінив відверто картинне падіння українця в карному майданчику суперника і не вагаючись «виписав» йому другу жовту. Хоча після матчу Сергій і запевняв журналістів, що не мав наміру симулювати, мовляв, «просто поїхала нога». До речі, Сидорчук цілком міг стати супергероєм поєдинку вже в його дебюті. На першій хвилині «Динамо» вдало перехопило м’яч, і Сергій з центрального кола добре пробив по навісній траєкторії, помітивши, що Пепе Рейна необачно висунувся вперед. Проте іспанський голкіпер «Наполі» таки зумів дістати м’яча з-під перекладини і переправити його на кутовий.


Динамівці помітно старалися, зокрема, і їхній лідер Андрій Ярмоленко. В одному з епізодів – намагаючись врятувати м’яча – він навіть «завалив» у підкаті бокового арбітра з Шотландії. Вийшло доволі курйозно. Згодом Ярмоленко навіть спробував віджартуватися з цього приводу перед журналістами: мовляв, у попередньому епізоді той асистент арбітра зафіксував аут не на нашу користь.


Загалом «Наполі» своєю грою не вразив – проте три очки додому повіз.


За підсумками матчу Сергій Ребров, зокрема, заявив:


Розберемо гру, розберемо причини. Дякую вболівальникам, які прийшли нас підтримати (35 000 глядачівАвт.). Мені немає в чому дорікнути хлопцям, вони старалися. Нічого страшного. Це, я вважаю, позитивна гра. Граючи у меншості, ми показали гідний футбол, атакували.


В іншому матчі нашої групи португальська «Бенфіка» та турецький «Бешикташ» розписали мирову – 1:1 (пропустивши в дебюті зустрічі, турки врятувалися від поразки вже у компенсований час).


Серед помітних подій ігрового дня варто відзначити перемогу «Барселони» над «Селтіком» з рахунком 7:0, а також «Баварії» над «Ростовом» – 5:0.


Натомість матч між «Манчестер Сіті» та «Боруссією» (Менхенгладбах) перенесли через наслідки зливи, яка пройшла над стадіоном перед початком поєдинку.


Відеоогляд гри:



Telegram Channel