Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Дитячий садок» Кварцяного одержав від свого «вихователя» трійку з мінусом (відео)

Волинь-нова

«Дитячий садок» Кварцяного одержав від свого «вихователя» трійку з мінусом (відео)

«Волинь» у матчі з «Шахтарем» так і не змогла спростувати прогнози букмекерів

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Якби ви поставили перед матчем у букмекерській конторі 100 гривень на перемогу «Шахтаря» — «контора» повернула б вашу сотню і «плюс» від двох до чотирьох гривень (залежить від того, де саме ставили б). Якщо ж ту саму сотню поставили б на перемогу лучан — ймовірний виграш міг становити від 2100 — до 4100 гривень! Такі котирування вказують на те, що букмекери відверто не вірили не те що в перемогу «Волині», а й навіть дуже сумнівалися у можливості нічиєї.


Українська Прем’єр–ліга. 9 тур. «Шахтар» (Донецьк) – «Волинь» (Луцьк) – 3:0 (1:0 – Артем Кичак, 41 хв. (автогол); 2:0 – Іван Ордець, 60 хв.; 3:0 – Андрій Борячук, 78 хв.).


Львів. Стадіон «Арена Львів». 24 вересня. 17.00. Температура повітря 15°С. 1678 глядачів. Суддя Катерина Монзуль (Харків).


«Волинь»: Кичак, Романюк, Логінов, Шаповал, Мелінишин, Герасимюк (к), Мемешев (Никитюк, 82), Хомченко, Дудік, Деда (Чепелюк, 46), Петров (Дмитренко, 75).


Попередження: Герасимюк (57).


Відразу п’ятьом гравцям стартового складу «Волині» у цьому матчі немає ще й 20 років. Сергію Мелінишину, Сергію Петрову, Юрію Романюку та Артему Дудіку – по 19, а Ярославу Деді взагалі – 17! Декого з них навіть годі шукати на офіційному сайті «Волині» серед гравців основного складу – адже значаться вони в «молодіжці»…


Підстави сумніватися у можливості досягнення прийнятного для нас результату, будьмо відвертими, були. «Шахтар» із хорошим «запасом» посідає перше місце, «Волинь» – передостаннє. Гірники в чемпіонаті України забивають вже у 85 (!) матчах поспіль. Можна було знаходити й інші подібні аргументи.


Але хотілося знайти й контраргументи! Скажімо, наш капітан Олег Герасимюк наступного дня мав відзначити 30-річчя. Чом би було не зробити йому подарунок?



А на 75-й хвилині Віталій Кварцяний замість 19-річного Сергія Петрова випустив на поле… 16-річного Владислава Дмитренка! І це не помилка — хлопець народився у травні 2000 року.



«Шахтар» взявся до справи з перших хвилин. Моменти, зокрема й «вбивчі», виникали мало не один за одним. Кілька приголомшливих сейвів видав Артем Кичак. Тому ще прикрішим є пропущений на 41–й хвилині гол. Після прострілу Бутка наш воротар, намагаючись врятувати ситуацію, підсік м’яча у власні ворота…


Показовою є заміна «Волині» на другий тайм: замість 17-річного Ярослава Деди вийшов «досвідченіший» Олександр Чепелюк – 5 вересня хлопець відсвяткував 19-річчя… А на 75-й хвилині Віталій Кварцяний замість 19–річного Сергія Петрова випустив на поле… 16-річного Владислава Дмитренка! І це не помилка – хлопець народився у травні 2000 року. Вихід Дмитренка став уже другим дебютом у складі «Волині» в цьому матчі – першим була поява на полі Сергія Мелінишина…


У другому таймі «Шахтар» знову атакував, Кичак знову рятував. Проте на 60–й хвилині Іван Ордець подвоїв перевагу гірників. А на 78–й хвилині Андрій Борячук (20–річний дебютант вже у складі «Шахтаря», який опинився у заявці лише завдяки низці кадрових втрат гірників) довів рахунок до розгромного. До того ж, відзначився молодий гравець дуже ефектно – п’яткою…


Відеоогляд гри – канал «2+2» – https://www.youtube.com/watch?v=oOR2C3Df1eM :



У післяматчевому коментарі головний тренер «Волині» Віталій Кварцяний заявив: «Сподіватимемося, що команда отримала досвід. Наш суперник був швидший, технічніший. «Шахтар» у будь-який момент міг зірватися в атаку шістьма–сімома футболістами. Ми готувалися до того, щоб чинити серйозний опір і грати у футбол. Опір чинили, але не створювали гостроти. В цілому поставив би команді за гру три з мінусом».


Натомість головний тренер «Шахтаря» Паулу Фонсека сказав: «Ми сьогодні грали досить добре, могли виграти ще з більшим результатом. Після першого тайму пішли в роздягальню трохи розчарованими, оскільки не реалізували стільки моментів. Агресивність завжди важлива, особливо з точки зору організації оборони. Відчувалося, що у деяких гравців вже були думки про матч Ліги Європи, тому грали сьогодні не досить інтенсивно. В цілому провели хороший поєдинок».


Усі результати 9 туру: «Олімпік» – «Динамо» – 0:4, «Шахтар» – «Волинь» – 3:0, «Зоря» – «Ворскла» – 2:1, «Зірка» – «Сталь» – 0:0, ФК «Олександрія» – «Карпати» – 3:2, «Чорноморець» – ФК «Дніпро» – 0:0.



Чемпіонат дублерів. «Шахтар» U21 «Волинь» U21 6:0 (1:0 – Сагуткін (22), 2:0 – Зубков (31), 3:0 – Матвієнко (36), 4:0 – Глущук (55), 5:0 – Арабідзе (57), 6:0 – Зінкевич (84). У лучан лишається 7 очок, вони посідають передостаннє, 11 місце. Попереду «Динамо» U21 (23 очки), «Шахтар» U21 (22), «Олімпік» U21 та «Карпати» U21 (в обох по 18).


Футбол на ТБ


Вівторок, 27 вересня


«Боруссія» Д. (Німеччина) — «Реал» (Іспанія) — 21.45 («Футбол 2»)


Середа, 28 вересня


«Бешікташ» (Туреччина) — «Динамо» (Україна) — 21.45 (ТРК «Україна», «Футбол 2»)


Четвер, 29 вересня


«Шахтар» (Україна) — «Брага» (Португалія) — 20.00 (ТРК «Україна»)


«Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Зоря» (Україна) — 22.05 («Футбол 2»).


На фото: І хоч на Артема Кичака записали автогол – у воротах він бився, як лев.

Telegram Channel