Курси НБУ $ 41.43 € 48.08
На насіння закладають позеленілу бульбу

Волинь-нова

На насіння закладають позеленілу бульбу

Щоб мати її до нового врожаю, слід завчасу подбати про правильне зберігання

Правило №1. Насіннєву і продуктову картоплю складають окремо, найкраще — у дерев’яні ящики. Ідеальна температура — 5–6°С тепла при закладанні, потім може знижуватись до +1–2°С. Вологість повітря — не нижче 85%.


Правило №2. Бульбу закладають у попередньо підготовлений підвал: очищений від залишків урожаю минулих років, побілений і продезінфікований.


Правило №3. Картоплю для зберігання гарно просушують і відбирають зіпсовану. До речі, позеленілі бульби краще зберігаються, їх не зачіпають шкідники. Насіннєву картоплю треба потримати під прямим сонячним промінням протягом десяти днів.


Правило №4. Пам’ятайте, що ранні сорти зберігаються гірше, ніж пізні. Тому ящики з такою бульбою ставлять у прохолоднішому місці, щоб вона завчасно не попаростилася.


Правило №5. Насіннєву картоплю перед зберіганням не можна посипати попелом, щоб не попекти вічка. Бульби на насіння відбирайте ретельно, адже від якості посадкового матеріалу залежить урожай.



Бульбу закладають у попередньо підготовлений підвал: очищений від залишків урожаю минулих років, побілений і продезінфікований.



Порада №6. Поверх картоплі, яку закладають на зберігання, можна засипати столові буряки та інші коренеплоди. Вони забиратимуть зайву вологу.


Порада №7. Щоб на картоплю не падали краплі води зі стелі, змайструйте підвісний дашок із поліетиленової плівки.


Порада №8. Не закладайте на зберігання у тепле сире приміщення переохолоджену бульбу. Волога призведе до її загнивання.

Telegram Channel