Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Чи дасть «Верес» бій лідеру чемпіонату?

Волинь-нова

Чи дасть «Верес» бій лідеру чемпіонату?

Побоювання на цей матч небезпідставні, адже рівняни вже в трьох іграх поспіль «розходяться миром» із куди слабшими суперниками

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


«Оболонь–Бровар» (Київ) — «Верес» (Рівне) — 0:0.


Перша ліга. 12-й тур. Київ. Стадіон «Оболонь-Арена».


1 жовтня. 16.00. 1000 глядачів. Головний суддя Віктор Копієвський (Кропивницький).


«Верес»: Когут, Западня (Неплях, 86), Зозуля, Борзенко, Білий, Кучеров, Котляр, Орловський, Герасимець (Волошинович, 75), Козьбан (Сергійчук, 69), Степанюк.


«Верес» втретє поспіль грає внічию у чемпіонаті першої ліги. З огляду на турнірну ситуацію, це вже очевидна «пробуксовка». Щоправда, маючи після 12–ти турів 25 очок, рівняни все ще продовжують зберігати друге місце. Але чернігівська «Десна» вже дихає нам у спину. Обігравши на виїзді «Гірник–Спорт» із Горішніх Плавнів — 2:5, «Десна» лише на один пункт відстає від рівненського клубу — 24 очка.


Перед початком чемпіонату керівництво клубу поставило нам завдання — не вилетіти з першої ліги. Оскільки більше зустрічей не було, то наша мета не змінюється, — дещо ошелешив головний тренер «Вереса» Володимир Мазяр в інтерв’ю газеті «Команда». — Можливо, взимку ситуація зміниться і ми отримаємо деякі корективи у планах на сезон. Вважаю, що президент клубу Олексій Хахльов багато зробив для команди, але один він не може все вирішити. Та й навіть, якщо ми отримаємо право підвищитись у класі, то не зможемо грати на нашому стадіоні, який вимагає негайної реконструкції. Або доведеться це робити в іншому місті. Вважаю, що в першій лізі є кілька колективів, які мають однакові шанси потрапити до прем’єр–ліги, тому прохідних матчів немає. Виняток становить маріупольський «Іллічівець» — його вже можна вітати з поверненням в еліту.



Матч лідерів першої ліги «Верес» — «Іллічівець» розпочнеться у Рівному в суботу о 16.00.



Так, перегравши в останньому турі — хай і зі скромним рахунком 1:0 — чернівецьку «Буковину», команда з прифронтового міста ще більше зміцнила своє лідерство і має у своєму активі вже 34 очка (11 перемог і 1 нічия).


До речі, перед матчем ультрас маріупольського клубу пройшли маршем вулицями рідного міста з вимогою перейменувати «Іллічівець» на «Металург». До ходи долучилися й кілька вболівальників «Буковини», які приїхали з Чернівців. Разом вони скандували: «Вимога нації — декомунізація!»


Саме «Іллічівець» завітає в гості до Рівного 8 жовтня в рамках 13–го туру (початок матчу в суботу о 16.00).



Серед бомбардирів першої ліги продовжують лідирувати Руслан Кісіль з «Іллічівця» (12 голів) і Руслан Степанюк із «Вереса» (9 голів) — щоправда, у 12–му турі жоден із них забитими голами не відзначився.

Telegram Channel