Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Масові протести польських вчителів: проти приватизації шкіл та за достойну зарплату

Сьогодні 25 тисяч членів Союзу польських вчителів, а також представники місцевих органів влади та батьки будуть протестувати проти реформи освіти

Протести мають відбутися у 17-ти містах країни, повідомляє Польське радіо.



Під час понеділкового протесту члени Союзу польських вчителів нагадають теж про потребу збільшити витрати на освіту і підвищити вчительську зарплату.



Союз вчителів вимагає від міністра освіти Анни Залєвської відступити від пропонованих змін в освіті, які містяться в двох законопроектах. Вчителі, як заявляють, хочуть реальних дебатів про потреби польської освіти, інформує Світ.ua.


Профспілківці наголошують на необхідності громадського консенсусу щодо обсягу, масштабів і темпів введення змін. Виступають також проти пропозиції «приватизації польського шкільництва», згідно з якою в ґміні може існувати лише одна школа місцевого самоврядування, а це, на погляд вчителів, означає, що інші школи можуть бути лише приватними.


Під час понеділкового протесту члени Союзу польських вчителів нагадають теж про потребу збільшити витрати на освіту і підвищити вчительську зарплату.


Міністр освіти Анна Залєвська заявила у п’ятницю, що запропонує главі уряду Беаті Шидло створити у Міністерстві освіти групу, яка буде вести переговори про зміни у сфері освіти, в тому числі й у питанні підвищення вчительської зарплати. Група має складатися з представників Міністерства, профспілок і органів місцевого самоврядування.

Telegram Channel