Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«З Хорватією грати було важче, ніж з Україною» (відеоогляд)

Волинь-нова

«З Хорватією грати було важче, ніж з Україною» (відеоогляд)

Так заявив після програного «синьо-жовтим» матчу головний тренер збірної Косова Альберт Буньякі. Дійсно, по-справжньому підопічні Андрія Шевченка «дотиснули» суперника лише під завісу поєдинку

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Україна – Косово – 3:0 (1:0 – Артем Кравець, 31 хв.; 2:0 – Андрій Ярмоленко, 81; 3:0 – Руслан Ротань, 87).


Відбірковий етап ЧС-2018. Група «І». 3 тур. Краків. Стадіон «Юзеф Пілсудський – Краковія». 9 жовтня. Головний суддя – Кевін Блом (Нідерланди).


Україна: П’ятов, Бутко, Соболь, Ордець, Кучер (капітан), Степаненко, Коноплянка (Караваєв, 79), Коваленко, Зінченко (Ротань, 63), Ярмоленко, Кравець (Зозуля, 84). Головний тренер – Андрій Шевченко.


Попередження і вилучення: немає.


Головний тренер нашої збірної Андрій Шевченко не став зайве мудрувати й робити зміни у стартовому складі на матч зі збірною Косова – на поле вийшли ті самі 11 гравців, що й на матч із Туреччиною. І, як виявилося, не прогадав. Зокрема із тим, що знову довірив «наконечник» нашої атаки Артему Кравцю, який зараз захищає кольори іспанської «Гранади».


І Артем знову віддячив тренеру голом! Сталося це на 31-ій хвилині з передачі Олександра Зінченка.



Щоправда, нашому гравцеві добряче допоміг рикошет від ноги суперника, який намагався заблокувати удар, – м’яч змінив траєкторію руху і полетів за комір голкіперу. Нагадаємо, форвард збірної України відзначається вже у другому матчі поспіль. Цікаво, що якраз перед цим епізодом збірна Косова створила чи не єдиний справді небезпечний момент біля воріт українців у першому таймі.


На 81-ій хвилині з передачі Олександра Караваєва (який за дві хвилини до того замінив Євгена Коноплянку) Андрій Ярмоленко подвоїв рахунок – 2:0.



Нагадаємо, що Андрій відзначався у кожному матчі цього відбіркового турніру: забивав ісландцям, туркам – засмутив і косоварів. Щоправда, цьому голу так само передував небезпечний момент біля наших воріт – за три хвилини до того Бернард Беріша влучив у поперечку воріт Андрія П’ятова.


На 87-ій хвилині з передачі Андрія Ярмоленка відзначається «свіженький» Руслан Ротань – красивим потужним ударом з дальньої дистанції у «дев'ятку». Цікаво, що на 80-й хвилині Ротань забив схожий гол, але арбітр його не зарахував. Проте Руслан свого таки довів! Зауважимо, що Ярмоленко віддає гольовий пас у другому матчі поспіль. Тож має 5 балів за системою «гол+пас» у 3 поєдинках – прекрасний результат!


До речі, аналіз букмекерських котирувань перед початком зустрічі свідчив, що перемога українців з великим рахунком є доволі ймовірною. Так воно і сталося – хоча довести справу до розгрому наші змогли лише під завісу матчу. Тож маємо першу перемогу (і одразу з великим рахунком!) Андрія Шевченка на посаді головного тренера національної збірної України!



12 листопада українська команда в Одесі прийматиме збірну Фінляндії.



Радує також тенденція до збільшення результативності нашої збірної з кожним поєдинком: ісландцям ми спромоглися забити один, туркам – два, косоварам – три...


Нагадаємо, що «домашній» матч із косоварами наша збірна грала за межами України через дипломатичне невизнання нашою державою незалежності Косова.


Відеоогляд матчу Україна – Косово – https://www.youtube.com/watch?v=1fd4vGR7uzs :



Ще відео – https://www.youtube.com/watch?v=43pWio0YvNs .


Паралельно з поєдинком Україна – Косово проходила зустріч Фінляндія – Хорватія, що закінчилася з результатом – 0:1 (Манджукіч, 18). Це був 4-й гол хорватського форварда італійського «Ювентуса» у двох останніх матчах за збірну.


В іншому поєдинку нашої групи Ісландія в рідному для себе Рейк’явіку здолала Туреччину – 2:0 (1:0 – Топрак, 41, автогол; 2:0 – Фіннбогасон, 44). Як бачимо, ісландці, на відміну від українців, не злякалися поточного переможного рахунку на свою користь і змогли його відстояти – цього разу вольова нічия туркам не вдалася.


Після третього туру в нашій групі Хорватія та Ісландія мають по 7 очок, Україна – 5, Туреччина – 2, Фінляндія та Косово – по 1.


Матчі 4-го туру в групі і відбудуться 12 листопада. Українська команда в Одесі прийматиме збірну Фінляндії. Хорватія зіграє з іншим лідером групи – Ісландією. А футболісти Туреччини матимуть непоганий шанс спізнати смак першої перемоги в турнірі, адже вдома гратимуть з косоварами.


За воротами



Андрій ШЕВЧЕНКО, головний тренер збірної України:


«Важка для нас вийшла гра. Насамперед тому, що хлопці витратили багато сил у матчі з Туреччиною. У другому таймі ми на 3 – 5 хвилин втратили контроль над грою, і збірна Косова створила ряд моментів. Пов’язую це із втомою футболістів.



«Збірна ж Косова, вважаю, ще може здивувати будь-яку команду в нашій групі».



У поєдинку з Туреччиною ми продемонстрували непоганий футбол. При цьому тільки розпочинаємо шлях побудови нової команди і зіграність дуже важлива. Тому я не став змінювати стартовий склад. А заміни нашу гру підсилили – Караваєв віддав гольовий пас, а Ротань забив супергол, причому не один, а два, але суддя перший не зарахував. Збірна ж Косова, вважаю, ще може здивувати будь-яку команду в нашій групі».



Кращі бомбардири групи: Маріо Манджукіч (Хорватія) – 4 голи, Альфред Фіннбогасон (Ісландія) – 3, Андрій Ярмоленко (Україна) – 3 (1 – з пенальті).


Нагадаємо всі результати у нашій групі:


1 тур: Хорватія – Туреччина – 1:1; Україна – Ісландія – 1:1; Фінляндія – Косово – 1:1.


2 тур: Ісландія – Фінляндія – 3:2; Туреччина – Україна – 2:2; Косово – Хорватія – 0:6.


3 тур: Фінляндія – Хорватія – 0:1; Україна – Косово – 3:0; Ісландія – Туреччина – 2:0.


На головному фото: Супергол, який забив 34-річний Руслан Ротань, можна колись показувати і внукам.

Telegram Channel