Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ДЖУМЕЛЯ НАПИСАВ РАПОРТ ПРО ВІДСТАВКУ

Сержант патрульно-постової служби Михайло Джумеля, який свідчив у Верховній Раді про викрадення бюлетенів під час виборів у Мукачевому, подав рапорт про відставку...

На прес-конференції міністр внутрішніх справ Микола Білоконь повідомив, що сержант патрульно-постової служби Михайло Джумеля, який свідчив у Верховній Раді про викрадення бюлетенів під час виборів у Мукачевому, подав рапорт про відставку, мотивуючи своє рішення тим, що його не прийняли в Академію внутрішніх справ. "Йдуть інсинуації з приводу того, що ми не захотіли приймати сержанта Джумелю в академію. Його зняли як абітурієнта, тому що він не вчасно прибув на іспит", — сказав Білоконь і відзначив, що ще необхідно розібратися, чи написав власноручно Джумеля рапорт, чи його змусили. Міністр підкреслив, що він на Джумелю "не образився, тому що той нічого нового у Верховній Раді не сказав". "Нехай працює, буде добре працювати — ми йому старшину дамо", — сказав Білоконь.
Міністр також повідомив, що торік за незаконну діяльність з органів міліції було звільнено 400 співробітників. За його словами, 4 тисячі міліціонерів притягнуті до дисциплінарної відповідальності. Найбільш корумпованими виявилися міліціонери Луганської, Харківської і Дніпропетровської областей. Білоконь вважає, що міліціонерів-негідників слід "взяти за одне місце і відправити на нари".
Telegram Channel