Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
«Не такий страшний «Іллічівець», як його малюють» (Відео)

Волинь-нова

«Не такий страшний «Іллічівець», як його малюють» (Відео)

Протягом 7 хвилин маріупольці пропустили від «Вереса» стільки ж, як і у 7 попередніх турах

 Перша ліга. 13-ий тур. «Верес» (Рівне) – «Іллічівець» (Маріуполь) – 3:1 (0:1 – Дмитро Мишньов, 61 хв.; 1:1 – Руслан Степанюк, 72; 2:1 – Сергій Борзенко, 75; 3:1 – Сергій Борзенко, 79)


 


Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Рівне. Стадіон «Авангард». 8 жовтня. 16.00. 5658 глядачів.


«Верес»: Когут, Борзенко, Білий, Зозуля, Западня, Орловський, Кучеров, Неплях (Козьбан, 64), Котляр (Герасимець, 46), Волошинович (Сергійчик, 70), Степанюк. Головний тренер — Володимир Мазяр.


Попередження: Зозуля, 85; Орловський, 88.


Вилучення: немає.


Багато хто з недоброзичливців сподівався, що після цього туру «Верес» втратить другу позицію в турнірній таблиці. Підстави для цього, відверто кажучи, були. У трьох попередніх турах рівняни зіграли внічию далеко не з такими грізними суперниками, як лідер Першої ліги «Іллічівець». Маріупольці у 12 зіграних турах здобули 11 перемог і 1 нічию. А в спину рівненському клубу дихає чернігівська «Десна», яка відставала від «Вереса» лише на один пункт...


На 61-ій хвилині найгірші прогнози почали справджуватися. Стрімка атака «Іллічівця», пас точнісінько з центральної лінії поля відразу на середину штрафного майданчика «Вереса», Богдан Когут не зовсім вдало грає на виході, і Дмитро Мишньов таки забиває – 0:1! Навколо гравця маріупольського клубу в цей момент перебувало відразу четверо польових гравців і воротар рівнян – проте кожному з них забракло якоїсь хвильки, аби завадити справді кинджальному удару Мишньова... Володимир Мазяр – активно жестикулюючи (і, можливо, видаючи не зовсім стилістично вивірену словесну тираду) – мало не жбурить свою червону кепку на бігову доріжку...



Проте іншої думки були гравці «Вереса»! – мовляв, буде ще й на нашій вулиці електролампочка, як казав добре відомий рівнянам Олександр Ірванець.



Здавалося б, про омріяну перемогу в цій зустрічі вже точно варто забути. Проте іншої думки були гравці «Вереса»! – мовляв, буде ще й на нашій вулиці електролампочка, як казав добре відомий рівнянам Олександр Ірванець.


У 7 попередніх турах маріупольці пропустили 3 м’ячі. Ті самі три м’ячі вони пропустили впродовж 7 хвилин матчу з «Вересом»! Спочатку кращий голеадор рівнян Руслан Степанюк зрівняв рахунок після стрімкої контратаки. А потім настав зоряний час захисника Сергія Борзенка. Впродовж 4 хвилин він робить дубль – обидва рази забиваючи головою після подачі кутового. До речі, перший гол Борзенка мав доволі курйозний вигляд. Гравець забив головою... з положення напівстоячи на колінах — напівлежачи. Чи то задумка була така, чи то гравець просто впав, але не «виключився» з гри...


3:1 – і розпач гравців «Іллічівця» глибший за Азовське море!


Відеоогляд матчу – на офіційному сайті НК «Верес» і телеканалу «Рівне 1» – https://www.youtube.com/watch?v=DHpgzZ8mGq4 :



ЗА ВОРОТАМИ



Володимир МАЗЯР, головний тренер «Вереса»:


«Це перемога усієї команди та вболівальників. Мабуть, дуже хотіли цієї перемоги. Сьогодні в нас спрацювало все: і заміни, і обрана на гру тактика.



Сьогодні в нас спрацювало все: і заміни, і обрана на гру тактика.



Приємно, що обіграли лідера – не такий страшний «Іллічівець», як його малюють, але це всього один матч чемпіонату. Ми лише будуємо команду. Це все — ще тільки фундамент. Тому будемо дивитися в турнірну таблицю у 2017-му році».


 


Результати усіх матчів 13-го туру: «Черкаський Дніпро» – ПФК «Суми» – 0:2; «Колос» – ФК «Полтава» – 1:0; «Верес» – «Іллічівець» – 3:1; «Авангард» – «Арсенал-Київ» – 0:2; «Десна» – «Інгулець» – 1:0; «Скала» – «Гірник-Спорт» – 3:2; «Геліос» – «Нафтовик-Укрнафта» – 1:0; «Буковина» – МФК «Миколаїв» – 2:0; ФК «Тернопіль» – «Оболонь-Бровар» – 0:0.



 Серед бомбардирів першої ліги лідирують Руслан Кісіль з «Іллічівця» (12 голів), Руслан Степанюк із «Вереса» (10 голів) і Олександр Філіппов із «Десни» (7 голів).


На фото з офіційного сайту НК «Верес»: герой матчу Сергій Борзенко, якого ПФЛ спільно з порталом SportArena визнали Героєм 13-го туру у Першій лізі. 

Telegram Channel