Продезінфікуйте льох
Аби покращити умови зберігання врожаю, у ньому треба провести дезінфекцію. Найпростіший спосіб — побілити стіни вапном
Розчин для побілки:
1 частина вапняного тіста;
5 — 6 частин води з додаванням 10 відсотків залізного або мідного купоросу.
Після побілки треба обприскати цим же розчином важкодоступні місця. Для цього візьміть гумову грушу. Аби провести дезінфекцію, можна приготувати й тютюновий відвар (50 грамів махорки на літр води).
Льох потрібно також обкурити. Для цього беруть черенкову сірку, насипають її на пательню з розжареним деревним вугіллям. На 1 кубічний метр приміщення треба 30–60 грамів сірки. Перед обкурюванням необхідно замастити щілини глиною, замкнути двері, а люк герметизувати старою ковдрою. Через дві доби льох провітрюють.
Дерев’яні частини, уражені грибками, найкраще випалити газовим пальником. Якщо стелажі та полиці можна розібрати, то винесіть їх надвір, ретельно промийте водою з милом та висушіть.
