Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

ВОЛИНЯНИ - НАЙСУМЛІННІШІ ПЛАТНИКИ ПОДАТКІВ

На Волині перебував заступник голови державної податкової адміністрації України Сергій Лєкар...

На Волині перебував заступник голови державної податкової адміністрації України Сергій Лєкар.
Він ознайомився із виконанням завдань органами державної податкової служби України в області, зокрема, як забезпечуються надходження платежів у першому півріччі цього року, зустрівся з журналістами місцевих засобів масової інформації.
Роботою наших податківців Сергій Лєкар залишився задоволений. За його словами, у діяльності податкових органів області відбулися позитивні зрушення. Виконані усі прогнозовані показники надходжень до бюджету. Розширено базу оподаткування за рахунок зменшення кількості підприємств, що працюють зі збитками. Нині їх список скоротився на 200 фірм. Відповідно і розмір збитків, які декларували, зменшився з 90 до 50 мільйонів. Волинські підприємства — найсумлінніші платники податків в Україні. Сплата ними поточних платежів до бюджету сягає 90 відсотків.
На прес-конференції Сергій Лєкар повідомив, що після зміни межі прожиткового мінімуму у травні цього року розширилось коло пільговиків. Якщо при старому прожитковому мінімумі для працюючих до нього потрапляли ті, у кого дохід за основним місцем роботи не перевищував 510 гривень, то за новим до них віднесені і ті, чия зарплата менша 540 гривень. Водночас заступник голови ДПА України запевнив, що підприємцям і фізичним особам будуть створюватися сприятливі умови для сплати податків. Цьому слугуватиме і впровадження системи спрощеної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності та фізичних осіб.
Telegram Channel