Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Андрій ЯРМОЛЕНКО:  «Різниця між Лігою чемпіонів і чемпіонатом України величезна…» (Відеоогляди євроматчів)

Волинь-нова

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Різниця між Лігою чемпіонів і чемпіонатом України величезна…» (Відеоогляди євроматчів)

Наші в Європі: «Шахтар» тріумфально подолав першу половину групового турніру, натомість зовсім інакше йдуть справи в «Динамо» та «Зорі»

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


«Якщо до зими деякі гравці не повернуть мотивацію, то…»


Ліга чемпіонів. Група «В». 3 тур. «Динамо» (Київ, Україна) — «Бенфіка» (Лісабон, Португалія) — 0:2 (0:1 — Едуардо Сальвіо, 9 хв. (з пенальті); 0:2 — Франко Серві, 55 хв.)


Київ. Стадіон НСК «Олімпійський». 19 жовтня. Суддя Давід Фернандес Борбалан (Альмерія, Іспанія).


«Динамо» точно не бракувало ентузіазму в домашньому поєдинку з «Бенфікою». Кияни доволі активно діяли впродовж усього матчу. Мали чимало нагод забивати португальцям. Проте — забивала саме «Бенфіка».


Відеоогляд гри – https://www.youtube.com/watch?v=INhuZJ-GrjU :



Дві поразки і одна нічия після трьох турів – украй скромний ужинок. Тепер для виходу в наступний раунд змагань киянам, найімовірніше, треба буде перемагати в усіх трьох наступних матчах. Наскільки це реально – інше питання.


В іншому матчі нашої групи італійський «Наполі» вдома в Неаполі доволі несподівано поступився турецькому «Бешікташу» — 2:3 (дубль на рахунку камерунського нападника турецького клубу Венсана Абубакара).



За воротами


Сергій Ребров, головний тренер «Динамо»:


«Нам треба думати про футболістів, які втратили мотивацію. Ми говоримо про це з президентом. Якщо ті або інші до зими не повернуть мотивацію, то ми повинні з ними прощатися попри те, що у них довгострокові контракти. Будь–якій команді потрібна свіжа кров. Вона потрібна, навіть якщо ми виграли два чемпіонати поспіль. Якщо 3—4 футболісти побачать конкуренцію, вони працюватимуть зовсім по–іншому».



«Будь–якій команді потрібна свіжа кров. Вона потрібна, навіть якщо ми виграли два чемпіонати поспіль. Якщо 3 – 4 футболісти побачать конкуренцію, вони працюватимуть зовсім по-іншому».



Андрій Ярмоленко, півзахисник «Динамо»:


«Нам необхідно реалізовувати свої моменти. Зокрема я мав дві стовідсоткові нагоди. Мені дуже соромно за те, що я не зміг їх реалізувати. Різниця між Лігою чемпіонів і чемпіонатом України величезна, передусім — у швидкості мислення. В УПЛ є час, аби спокійно прийняти м’яч, зробити кілька дотиків, а тут одразу двоє–троє накривають».


 


Даріо Срна і Ко на 99,9% забезпечили єврокубкову весну


Ліга Європи. Група «Н». 3 тур. «Шахтар» (Донецьк, Україна) — «Гент» (Гент, Бельгія) — 5:0 (1:0 — Віктор Коваленко,12 хв.; 2:0 — Факундо Феррейра, 30 хв.; 3:0 — Бернард, 46 хв.; 4:0 — Тайсон, 75 хв.; 5:0 — Максим Малишев, 85 хв.)


Львів. Стадіон «Арена Львів». 20 жовтня. Суддя Ентоні Тейлор (Манчестер, Англія).


«Шахтар» здобув найпереконливішу перемогу з-поміж усіх 24–х матчів цього туру в Лізі Європи. Виграти з рахунком 5:0 – це справді круто! Не менш симпатичним для вболівальників «Шахтаря» є й турнірне становище команди після трьох турів. Водночас, не все так просто було у цій зустрічі. Скажімо, відсоток володіння м’ячем 42 проти 58… на користь «Гента». Тож у наступному матчі на «гірників» чекає аж ніяк не туристична подорож до дуже злих бельгійців.


Відеоогляд гри – https://www.youtube.com/watch?v=gI0RoDgYrDQ :



В іншому матчі нашої групи турецький «Коньяспор» та португальська «Брага» зіграли внічию — 1:1.



За воротами


Паулу Фонсека, головний тренер «Шахтаря»:


«Для нас це велика перемога. Ми гарно вивчили суперника, ми бачили їхні матчі, дивились останній поєдинок з лідером чемпіонату Бельгії. Хочу привітати всіх гравців, ми чудово попрацювали. Я не люблю виділяти індивідуальності. Вся команда себе добре показала. Той же Тайсон, Дентіньо, Марлос».


Даріо Срна, капітан «Шахтаря»:


«Гент» — хороша команда, грала в Лізі чемпіонів. У них було декілька моментів, ми ж реалізували свої. Так, 5:0, але гра не була легкою. Однак ми заслужили на перемогу. На 80% ми вийшли в плей–офф, але треба готуватися далі, на чемпіонат».


Хочеться поправити Даріо Срну — «Шахтар» на 99,9% гарантував собі вихід до весняного раунду.


 


«Ми самі собі цей гол вигадали»


Ліга Європи. Група «А». 3 тур. «Фейєноорд» (Роттердам, Нідерланди) — «Зоря» (Луганськ, Україна) — 1:0 (Ніколай Йоргенсен, 55 хв.)


Роттердам. Стадіон «Фейєноорд–Де Кейп». 20 жовтня. Головний суддя Андріс Трейманіс (Латвія).


Цього разу луганчани не надто вразили своєю грою. А пропущений гол став наслідком відвертих дурниць, що їх білоруський легіонер «Зорі» Михайло Сіваков наважився робити у геть непотрібній ситуації. «Фейєноорд» цим скористався сповна – перехопив м'яча і забив. Теоретично шанси українського клубу на вихід з групи ще не втрачено – проте говорити про них серйозно, певно, не варто.


Відеоогляд гри – https://www.youtube.com/watch?v=KwKloDBryS4 :



В іншому матчі нашої групи англійський «Манчестер Юнайтед» на рідному «Олд Траффорд» розтрощив турецький «Фенербахче» — 4:1.



За воротами


Юрій Вернидуб, головний тренер «Зорі»:


«Якщо взяти гру, то нічия була б справедливішим результатом. Не пам'ятаю моменти ні у них, ні в нас. Ми самі собі цей гол вигадали. Мав бути реультат 0:0. Ще три гри є у нас, тому будемо виправлятися. Але важко нам буде. Проте треба якнайшвидше забути цей матч і ці помилки більше не повторювати».


Тим часом українець Євген Коноплянка вийшов у старті «Шальке-04» в поєдинку Ліги Європи і сповна виправдав сподівання тренера. Саме «Конопа» забив єдиний гол у матчі з «Краснодаром», навколо якого росіяни роздули неабиякий ажіотаж. Справа в тому, що «Краснодар» вперше грав на своїй новенькій арені. Тож поразка, та ще й від «ноги українця», стала для них неабиякою прикрістю.


Проте російські коментатори таки мусили із сумом констатувати: удар Коноплянки «з лету» був справді ефектним.


Огляд цієї гри – https://www.youtube.com/watch?v=PeZPlFuLZhA :



 

Telegram Channel