Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

СІНАЖ З ЛЮЦЕРНИ

Прохолодні травневі ночі дещо призупинили ріст кукурудзи, особливо ранніх строків посіву...

Прохолодні травневі ночі дещо призупинили ріст кукурудзи, особливо ранніх строків посіву.
Окремі їх ділянки доводиться обробляти гербіцидами від забур’янення. Така напасть спіткала і кукурудзяні посіви в сільгосптоваристві «Україна». Отож тут, де утримується більше двох з половиною тисяч голів худоби, нині з особливою турботою ставляться до заготівлі кормів із сіяних багаторічних трав та сіножатей.
На 65 гектарах добре вродила люцерна. Погектарний збір зеленої маси з першого укосу досягає 250 центнерів. Значну частину його використали для закладки повноцінного сінажу. Сумлінно потрудились на косовиці механізатор Валерій Варчук, на відвезені маси — шофери Микола Левчук, Віталій Цьомик, Володимир Король, а на її трамбуванні — Юрій Лукашук.
— Першу сінажну споруду ємністю 800 тонн закрили протягом п’яти днів, — говорить директор сільгосптовариства Софія Пашко. — Заготовляємо також сіно з травосумішок. Його тюкуємо для сховищ прес-підбирачем.
Щонайменше 200 тонн сіна з першого укосу бобових трав збираються припасти у великопорському сільгосппідприємстві «Прометей». Півсотні гектарів люцерни за кілька днів поклав у покоси косаркою механізатор Петро Григор’єв. А для її тюкування використовують рулонний прес.
Першу сінажну траншею з люцерни та до сотні тонн сіна з бобово-злакових травосумішок заготовили в поворському сільгосптоваристві «Колос».
Ігор ПАВЛЮК.
Ковельський район.
Telegram Channel