Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ПІВВІКУ НЕСУТЬ ЛЮДЯМ РАДІСТЬ

Піввіку несуть людям радІсть вічно молода “Радість” — зразковий ансамбль народного танцю Луцького палацу учнівської молоді, відзначив солідний ювілей — 50 років з часу створення.

Піввіку несуть людям радІсть вічно молода “Радість” — зразковий ансамбль народного танцю Луцького палацу учнівської молоді, відзначив солідний ювілей — 50 років з часу створення.
Біля його витоків стояв світлої пам’яті заслужений працівник культури Ілля Богданець. Вже багато літ незмінними керівниками “Радості” є заслужений працівник культури України Галина Соколова та відмінник народної освіти Віктор Шугалов. Нині в ансамблі 450 закоханих у мистецтво народного танцю дітей віком від 4 до 17 років. З ними працюють не лише вище названі майстри хореографічного мистецтва, а й їхні талановиті помічники — хореографи, репетитори, концертмейстери. Так, не одну постановку в “Радості” здійснив заслужений артист України Валерій Смирнов.
Взагалі ж за п’ять десятиліть існування тисячі юних лучан пройшли школу краси і справжньої радості у своєму ансамблі. Немало з них нині танцюють у відомих творчих колективах України, зокрема у Волинському народному академічному хорі. А ще танцюристів луцької “Радості” захоплено вітали не лише лучани, кияни, жителі різних міст України, а й своє світле мистецтво вони дарували глядачам Росії, Білорусі, Чехії, Польщі, Болгарії, Словаччини, Румунії, Голландії, Німеччини. У репертуарі ансамблю і українські народні танці, і танці народів світу, оригінальні постановки сучасних танців, у яких краса і чари народного епосу.
Оригінально розпочали танцюристи своє свято, свій ювілей в обласному музично-драматичному театрі. На сцену висипали сотні “дітей-квітів”, сьогоднішніх учасників “Радості”. А згодом винесли спеціально спечений з нагоди ювілею батьками вихованців ансамблю 50-кілограмовий торт. Одні за одними виходили на сцену танцюристи — зовсім юні і вже досвідчені, що не раз здобували перемоги на міжнародних, всеукраїнських, обласних фестивалях і конкурсах. У ювілейній програмі хореографічні композиції “Волинський край”, “Свято в Луцьку”, “Вальс квітів”, українські народні танці “Шалантух”, “Косарі”, молдавські, російські, ірландські народні танці, хореографічні сюїти, власне, цікаве, розмаїте хореографічне мистецтво.
А наступного дня, знову ж таки в театрі “Радість”, вітали, дарували їй свої танці, мелодії, пісні творчі колективи з Луцька, інших міст України.
Наталка СТОЛЯРОВА.
Telegram Channel