Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Уже й вітер сприяє – а результату немає (Відео)

Волинь-нова

Уже й вітер сприяє – а результату немає (Відео)

Лише накладені на «Дніпро» та «Карпати» штрафи рятують «Волинь» від цілком заслуженого останнього місця

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Українська Прем’єр-ліга. 15 тур. «Зірка» (Кропивницький) – «Волинь» (Луцьк) — 2:0 (1:0 — Артем Фаворов, 59 хв.; 2:0 — Дмитро Білоног, 73 хв.)


«Волинь»: Андрій Марчук, Артем Шабанов, Сергій Логінов, Дмитро Задерецький, Роман Никитюк, Редван Мемешев, Владислав Шаповал (Роман Шандрук, 77), Андрій Никитюк (Андрій Ляшенко, 59), Олександр Чепелюк, Сергій Петров, Анатолій Діденко (Юрій Тетеренко, 86). Головний тренер Віталій Кварцяний.


Попередження: Петров, 2; Діденко, 36; Шаповал, 70; Шандрук, 83.


«Волинь» грала із сусідом по турнірній таблиці. І — у випадку перемоги — піднялася б на один щабель вгору. Та й, зрештою, де ще нинішньому складу лучан набирати очки, якщо не в матчі з «Зіркою»? Адже попри свою назву, команда з Кропивницького зірок із неба нині точно не хапає.



Післяматчеву прес-конференцію Віталій Кварцяний розпочав… тривалою паузою з кількома важкими вдихами-видихами.



Найоптимістичнішим для «Волині» видався дебют поєдинку. У першій половині першого тайму лучани мали перевагу. Проте втілити це у забиті голи не змогли.


А в другому таймі волиняни двічі пропустили — і зазнали третьої поразки поспіль. До речі, вже за рахунку 2:0 Віталій Кварцяний «заграв» за дорослу команду чергового 18–річного футболіста — Романа Шандрука.


Ми все ще випереджаємо «Дніпро» та «Карпати», проте лише за рахунок накладених на ці клуби штрафів. До того ж, «Волинь» знову стала командою, яка найменше забила (разом із «Чорноморцем») — і найбільше пропустила. Тож післяматчеву прес–конференцію Віталій Кварцяний розпочав… тривалою паузою з кількома важкими вдихами–видихами.


Хоча якщо дивитися на «суху статистику» матчу, «Волинь» не поступалася «Зірці». Лучани переважали у володінні м’ячем, кількості атак та ударів (і загалом, і в площину воріт зокрема). Може, 26 листопада на «Авангарді» таки здивуємо футбольну Україну і дамо бій чемпіонові — київському «Динамо»?


Відеоогляд матчу – https://www.youtube.com/watch?v=OW0hvb97UCw :




Може, 26 листопада на «Авангарді» таки здивуємо футбольну Україну і дамо бій чемпіонові — київському «Динамо»?



Серед інших зустрічей туру привертає увагу «видерта» у компенсований час матчу виїзна вольова перемога «Олександрії» над «Зорею». Вісім гірчичників з двома вилученнями «на двох» лише підкреслюють напругу цього поєдинку.


Також своїх шанувальників перемогою на виїзді нарешті потішив «Дніпро». До поєдинку з «Ворсклою» дніпряни не вигравали у 8–ми турах поспіль (востаннє таке трапилося ще у серпневому матчі з «Зорею»)! Що це означає для команди, яка ще не так давно, неначе горіхи, «трощила» суперників не лише на внутрішній, а й на міжнародній арені — годі й казати. Проте в Полтаві «Дніпро» таки згадав старі добрі часи. Прикметно, що до обох голів дніпрян неабияк долучилася їхня «жива легенда». Спочатку Руслан Ротань зрівняв рахунок, а потім ще й віддав переможний гольовий пас на Валерія Лучкевича.


 


За воротами



Віталій КВАРЦЯНИЙ, головний тренер «Волині»:


«У першому таймі створили ряд моментів. Не змогли пристосуватися, завершити свої атаки. Хоча до перерви нам навіть вітер сприяв.


У другому таймі деякі футболісти випали з гри. Будемо вдома розбиратися з ними. І навряд чи вони вийдуть з київським «Динамо» грати».


Усі результати 15-го туру: «Олімпік» — «Чорноморець» — 1:0; «Зоря» — «Олександрія» — 1:2; «Шахтар» — «Карпати» — 2:1; «Динамо» — «Сталь» — 2:1; «Зірка» — «Волинь» — 2:0; «Ворскла» — «Дніпро» — 1:2.



* — З «Карпат» та «Дніпра» знято по 6 турнірних очок.


Кращі бомбардири: Факундо Феррейра («Шахтар») — 7 голів; Юрій Коломоєць («Ворскла») — 6; Жуніор Мораес («Динамо») — 6 (2 — з пенальті).


Чемпіонат дублерів. «Зірка» U21 — «Волинь» U21 — 5:1. Дублери луцького клубу засмутили ще більше, ніж «дорослий» склад. Адже не просто програли з розгромним рахунком, а дозволили здобути першу (!) перемогу в чемпіонаті безпросвітному аутсайдеру (до цього матчу «Зірка» U21 спромоглася лише на 4 нічиї). У турнірі U21 «Волинь» продовжує перебувати на 10–му місці, маючи 14 очок в активі. Лідирує тут молодіжний склад київського «Динамо» — 38 очок (турнірна таблиця).


На фото: Гравці «Волині» старалися, проте знову «пролетіли».


 


Футбол на ТБ


Вівторок, 22 листопада


«Спортінг» (Португалія) — «Реал» (Іспанія) — 21.45 («Футбол 2»)


Середа, 23 листопада


«Наполі» (Італія) — «Динамо» (Україна) — 21.45 (ТРК «Україна»)


Четвер, 24 листопада


«Фенербахче» (Туреччина) — «Зоря» (Україна) — 18.00 («Футбол 2»).


«Шахтар» (Україна) — «Коньяспор» (Туреччина) — 20.00 (ТРК «Україна»).

Telegram Channel